• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۸۲۱۳
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۰
سیاسی » شورای نگهبان

مرز بین تبلیغات و اعلام آمادگی انتخاباتی روشن شود

سخنگوی شورای نگهبان درباره تبلیغات زود هنگام انتخاباتی گفت: این یکی از مشکلاتی است که قبلاً هم گفتم و حوزه تبلیغات و اعلام آمادگی؛ دو مقوله متفاوت است که باید مرز‌های آن روشن شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای کدخدایی در نشست خبری خود درباره طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس گفت: آنچه در قانون مدنی تاکنون بوده بحث تابعیت بوده است که مانع تصدی نمایندگی مجلس و ریاست جمهوری می‌شده است تشخیص کارشناسی مجلس این است که اقامت نیز شامل آن می‌شود؛ باید ببینیم در شورای نگهبان چه نظری نسبت به این مسأله خواهند داشت و من امروز صحبتی در این خصوص نمی‌کنم.

وی در ادامه سوال این خبرنگار که به طور مثال خود شما نیز در خارج ازکشور تحصیل کرده اید گفت: من قصد رئیس جمهور شدن ندارم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره تبلیغات زود هنگام انتخاباتی تصریح کرد: این یکی از مشکلاتی است که قبلاً هم گفتم و حوزه تبلیغات و اعلام آمادگی دو مقوله متفاوت است که باید مرز‌های آن روشن شود.

وی افزود: براین اساس ما نمی‌توانیم خیلی صریح اظهار نظر کنیم که آیا اعلام آمادگی افراد به منزله تبلیغات محسوب می‌شود یا خیر.

اقای کدخدایی ادامه داد: این نیازمند قانون است، اما اگر مصداق تبلیغات باشد، طبعاً تذکر خواهیم داد، اما تا الان چیزی گزارش داده نشده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره مصوبه مجلس درباره سهام عدالت نیز گفت: در این زمینه مصوبه‌ای ارسال نشده است. اگر مصوبات قبلی یا بحث قانون مالیات بر ارزش افزوده باشد، به زودی نتیجه آن را اعلام می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه در روند بررسی و اصلاح قانون انتخابات در خصوص حضور چهره‌های نظامی در انتخابات مواردی همچون دارا بودن درجه سرلشکری قید شده است تصریح کرد: اینکه چهره‌های نظامی قصد حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری یا هر انتخابات دیگری را داشته باشند امر و حقی طبیعی است و اینکه میزان درجه و رسته آن‌ها چه باشد بدون شک مثمرثمر نیست.

اقای کدخدایی ادامه داد: طبق قانون انتخابات، چهره‌های نظامی و غیر نظامی که قصد حضور در انتخابات را دارند باید با نهاد‌های خود طبق روال قانونی قطع ارتباط کنند.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه درجات افراد در روند حضور آن‌ها در انتخابات هیچ تاثیری ندارد اضافه کرد: اگر اصلاحات قانون انتخابات به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برسد بدون شک مقدمات اجرایی شدن این روند در انتخابات پیش رو لحاظ خواهد شد و لازم الاجراست در غیر این صورت امکان استفاده از این مصوبات به دلیل عدم بررسی وجود ندارد.

وی درباره طرح مالیات بر خانه‌های خالی نیز گفت: این طرح البته ایرادتی داشت و عمدتا ایرادات مربوط به حقوق مردم بود. خوشبختانه مجلس این ایرادات را مرتفع کرد و نهایتا عدم مغایرت این طرح با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره ورود این شورا به فرآیند انتخابات شورا‌های شهر و روستا اظهارداشت: چندین بار مجلس سعی کرد در دوره‌های مختلف قوانینی وضع کند که نظارت بر انتخابات شورا‌ها را به شورای نگهبان واگذار کند، اما اعضای شورای نگهبان در این زمینه مخالفت کردند آن هم به این دلیل که نظارت بر انتخابات شورا‌ها در اصل ۹۹ قانون اساسی نیامده است.

وی افزود: ما آنقدر امکانات و نیرو در این زمینه نداریم که ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار نفر را مورد بررسی قرار دهیم، بنابراین از نظر اجرایی ما موافق این موضوع نیستیم.

اقای کدخدایی همچنین با اشاره به درگذشت آیت الله یزدی گفت: همه ۲۰ سال گذشته با آیت الله یزدی خاطره است. ایشان از مردان بزرگ انقلاب اسلامی چه در پیروزی انقلاب و چه بعد از آن بودند که در موفقیت آن سهم بسزایی داشتند دو نکته درباره ایشان قابل ذکر است که یکی بحث نظم و انضباط ایشان بود.

وی افزود: ایشان اولین کسی بود که در جلسات شورا حضور می‌یافت و تا پایان می‌ماند و اگر جلسات فوق العاده داشتیم می‌آمد. دومین نکته نگاه بلند ایشان به نظام جمهوری اسلامی بود و همه مطالب را در چارچوب اسلامی ارزیابی می‌کرد و این نگاه ارزشمندی بود که در شورا داشتیم و از آن بهره بردیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۷۰ درصدی ترانزیت کالا در بندرانزلی
۳ فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سملقان 
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
ادامه جستجوی مفقودان در ارتفاعات دهملای شاهرود
پوشش شهرآورد ۱۰۶ با ۱۶ دوربین
واژگونی مرگبار سمند در میامی
هوای بسیار ناسالم در کرج؛ ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
یک منطقه و دوشهر در وضعیت قرمز
نیکخواه در تیم فوتبال بانوان سپاهان
مازندران پیشرو در آموزش زبان بومی در مدارس و دانشگاه‌ها
تساوی نمایندگان فارس و خراسان رضوی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران
۱۵ اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل‌ونقل اصفهان شد
بازگشت تیم ملی پاراکاراته به کشور
واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی تسریع شود
بارش باران در برخی از مناطق کشور
صیانت از وحدت ملی لازمه موفقیت کشور در برابر شرارت است
استادان دانشگاه مراغه در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان
ایستگاه پایانی جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان
زبان معیار (تریبون‌ها و میکروفن‌ها)
زمان‌بندی مسابقات کاراته قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)