جزیره کیش؛
رهاسازی دو لاک پشت در خطر انقراض در سواحل کیش
دو لاک پشت در معرض خطر انقراض پس از یک سال رسیدگی و درمان به آغوش طبیعت در آبهای خلیج فارس بازگشتند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، پژمان اسلامی ، مسئول آکواریوم پارک دلفین های کیش، گفت: سال گذشته گروههای گشت محیط زیست جزیره کیش دو لاک پشت از گونه هاي پوزه عقابی و سبز را که به دلیل آسیب دیدگی از ناحیه لاک و کیسه هوایی دچار آسیب شده بودند برای درمان به مجموعه آکواریوم پارک دلفینهای کیش منتقل کردند.
پژمان اسلامی، افزود: مشکل شناوری به دلیل برخی آلودگی ها در ناحیه کیسه هوا ایجاد می شود و در این مرحله از بیماری لاک پشت توانایی قوس در دریا را از دست داده وبه همین دلیل توانایی غذا خوردن را از دست مي دهد و به تدریج ضعیف و ناتوان می شود.
وی افزود: این دو لاک پشت با مکمل غذایی و آنتی بیوتیک تراپی به مدت یکسال تحت درمان قرارگرفتند و سلامتی خود را به دست آوردند.
محمدپور محیط بان جزیره کیش با بیان اینکه تاکنون هشت گونه لاک پشت در دنیا شناسایی شده و از این تعداد پنج گونه در دریای عمان و خلیج فارس زندگی می کنند،گفت: لاک پشت چرمی، لاک پشت سرخ، پوزه عقابی، زیتونی و سبز از جمله پنج گونه ای هستند که در دریای عمان و خلیج فارس زندگی می کنند.
وی افزود: دو گونه پوزه عقابی و گونه سبز در کیش دیده شده و تنها گونه پوزه عقابی در کیش تخم گداری می کند.
محمدپور با اشاره به اینکه لاک پشت ها نقش ویژه ای در حفظ سلامت اکوسیستم دریا و مرجان ها دارند، افزود: لاک پشت ها با خوردن جلبک ها و خزه های روی مرجان ها نقش موثری در سلامت مرجان ها و در نهایت پاکیزی آب دریا و درنهایت سلامت چرخه اکوسیستم دریا دارند.
تاکنون 14 لاک پشت از گونه پوزه عقابی و سبز پس از درمان در کیش به آغوش طبيعت در خلیج فارس بازگشته اند.