ظرفیت خالی سد ها برای کنترل سیلابهای پاییزه
بیش از ۷ میلیارد مترمکعب مخازن سدهای استان خالی است.
به گزارش
خبر گزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، در حال حاضر حجم مخازن ۵.۵ میلیارد متر مکعب میباشد که نسبت به حجم مفید مخازن در سال گذشته ۸۰۰ مترمکعب کاهش پیدا کرده است همچنین بیش از ۷ میلیارد متر مکعب حجم خالی در مخازن سدهای استان داریم که این ظرفیت برای کنترل سیلابهای پاییزه و زمستانه بسیار مناسب است.
مدیر برنامه ریزی منابع آب مخازن سدها و رودخانههای خوزستان با اشاره به سال آبی گذشته و عملکرد منابع آب سازمان آب و برق استان اظهار کرد: در سال آبی گذشته در استان خوزستان تقریباً ۴۴۳ میلیمتر بارندگی داشتیم که تقریبا ۴ درصد نسبت به حد نرمال بالاتر بود.
علی شریفی با بیان اینکه میزان خروجی آب از مخازن سدهای استان در سال آبی گذشته، ۲۵.۸ میلیارد مکعب برای نیازهای مختلف پایین دست از جمله کشاورزی و سایر مصارف (شرب و صنعت) بوده است؛ اذعان کرد: این میزان خروجی آب از مخازن سدهای استان نسبت به سالهای نرمال ۱۳% رشد داشته است.
شریفی با اشاره به اقدامات سازمان آب و برق خوزستان در سال آبی گذشته (تابستان جاری) گفت: در سال آبی گذشته آب نخیلات شادگان علی رغم محدودیت شدید منابع آبی که در این حوزه وجود داشت با روش رهاسازی موجی در بازه زمانی مشخص و معین با برنامه ریزی دقیق تامین شد.
وی ادامه داد: بیش از ۱۲ مورد سیلاب را در مخازن سدهای استان کنترل کردیم و همچنین رتبه دوم را در ده سال گذشته به لحاظ میزان تولید انرژی کسب کرده ایم.
شریفی در پایان افزود: حوزه مارون به لحاظ میزان ذخیره آبی و همچنین تابستان سختی که داشت در وضعیت مناسبی به سر نمیبرد. حتی برای تامین کشتهای زمستانه و بهاره بسیار شکننده است و از لحاظ تامین آب پایدار برای کشاورزی محدودیت دارد. طی جلسات متوالی که با مدیران جهاد کشاورزی استان گرفته شد قرار بر این شد با کمترین آب و استفاده بهینه بیشترین سطح زیرکشت را در این حوزه داشته باشیم.
وی گفت: کرخه به دلیل اینکه حوزهای است که بار آب شرب استان بر دوشش است نیاز به مراعات بیشتری در سال آبی آتی دارد تا بتوانیم زمستان خوبی جهت تامین آب شرب داشته باشیم.