• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۹۸۷۷
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲
سیاسی » سیاست خارجی
سفیر سابق ایران در عراق:

آمریکا با مصوبه پارلمان و یا با قوه قهریه از عراق خارج خواهد شد

سفیر سابق ایران در عراق، با اشاره به اینکه جبهه مقاومت اجازه نداد آمریکا به هیچ کدام از اهدافش در منطقه برسد، گفت: یا با مصوبه پارلمان و یا با قوه قهریه مقاومت؛ آمریکا از عراق خارج خواهد شد.

آمریکا با مصوبه پارلمان و یا با قوه قهریه از عراق خارج خواهد شدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسن کاظمی قمی در نشست تحلیلی روز مقاومت (سالروز شکست رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه با حزب الله لبنان) با اشاره به اینکه در مقابل جمهوری اسلامی ایران انواع عملیات‌های تهدید اعم از ترور، جنگ، کودتا، شبیخون فرهنگی و... را انجام داده اند، افزود: جمهوری اسلامی ایران نه تنها متوقف نشد بلکه در همه جبهه‌ها پیشرفت کرد.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات معیشتی امروز ناشی از مشکلات درونی کشور ماست، گفت: متخصصان معتقدند مسایل اقتصادی امروز ایران حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد ناشی از تحریم‌های دشمن است.
آقای کاظمی قمی افزود: نتیجه ۴۲ سال مقاومت این است که جمهوری اسلامی هر روز قوی‌تر شده؛ اینکه امروز قدرت‌های بزرگ اقتصادی دنیا آماده اند، علی رغم تحریم‌های آمریکا با ایران همکاری‌های اقتصادی داشته باشند دلیلش این است که ایران یک بازیگر اثرگذار در منطقه بوده و این از مقاومت جمهوری اسلامی به دست آمده است.
وی با اشاره به اینکه در عراق، افغانستان، یمن و فلسطین هم راه مقاومت انتخاب شده است، گفت: در فلسطین وقتی مقاومت، اسلامی شد، رژیم اشغالگر قدس در معرض تهدید قرار گرفت؛ در سوریه و عراق هم به همین ترتیب بود که جبهه استکبار آمد و هزار و ۸۰۰ گروه تروریستی در سوریه شکل داد، کسانی که ادعا داشتند نماز عید فطر را در مسجد امویه می‌خوانیم، اما با همه فشار‌ها نتوانستند، این نتیجه مقاومت بود.
کارشناس سیاسی غرب آسیا و سفیر سابق ایران در عراق با اشاره به اینکه مقاومت لبنان در سال ۲۰۰۶ دکترین نظامی رژیم اشغالگر قدس را برهم زد، افزود: بعد از این سال اسراییل دیگر تجاوزگری به سمت لبنان نداشت بلکه در پی احداث دیوار بلند در مرزهایش بود.
آقای کاظمی قمی همچنین به موضوع تجاوز عربستان به یمن اشاره کرد و گفت: سعودی‌ها تصور می‌کردند در یمن با تجاوز نظامی و تحریم اقتصادی در طول دو هفته مساله تمام می‌شود این درحالی است که تجاوز عربستان سعودی با هزینه حداقل ۲۰۰ میلیون دلار در روز حدود ۵ سال است که ادامه دارد و امروز عربستان سعودی با چالش مسایل امنیتی در داخل کشورش روبروست.
وی همچنین تاکید کرد: برآیند مقاومت در منطقه باعث شد، آمریکا به هیچ کدام از برنامه هایش در منطقه نرسد و امروز خروج آمریکا از عراق یا با مصوبه پارلمان این کشور یا با قوه قهریه مقاومت محقق خواهد شد.
آقای کاظمی قمی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که چرا می‌گویند بسیج مردمی در عراق نباشند؟ گفت: این قدرت نظامی برآمده از قدرت مردم است و وقتی نیروی قدرت مردمی در کنار دولت قرار می‌گیرد، جریان اشغالگر نمی‌تواند در مقابل آن بایستد.

موضع مکرون در بیروت؛ نقض حاکمیت لبنان
کارشناس مسایل غرب آسیا، موضع مکرون در قبال تغییر حاکمیت سیاسی در لبنان را در شرایط بحرانی این کشور نشانه‌ای از سناریوی پشت پرده انفجار در بیروت دانست.
آقای حسن کاظمی قمی در نشست تخصصی سازمان مقاومت اسلامی در موسسه مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور با تحلیل تحولات اخیر در لبنان، گفت: یکی از مسایلی که پس از انفجار بیروت مطرح شد، تاکید بر تغییر نظام سیاسی لبنان از جانب رئیس جمهور فرانسه بود و او در شرایطی به بیروت آمد که مردم در وضع فوق العاده‌ای بودند و درحالیکه همه تلاش‌ها باید معطوف به کمک رسانی و امداد می‌شد، تغییر نظام سیاسی این کشور را مطرح کرد.
وی افزود: او حتی تهدید کرد که اگر لبنانی‌ها تا یک و نیم ماه آینده این تغییر نظام را ایجاد نکنند، خودش این کار را می‌کند، این یعنی نقض حاکمیت سیاسی لبنان است و اتخاذ چنین موضعی در فضای بحرانی، اتفاقی نیست.
آقای کاظمی قمی گفت: پس از انفجار در بندر بیروت، حضور برخی در خیابان‌ها و اعمال فشار برای استعفای دولت تا حدی بود که دولت ملی لبنان مجبور به استعفا شد.
این کارشناس مسایل غرب آسیا، افزود: موضع گیری‌های رسانه‌ای از جانب جریان ضدمقاومت در این چارچوب بود که حزب الله را به انفجار این بندر متهم کنند و تاکید کردند که مقاومت باید پاسخ دهد.
وی گفت: پس از انفجار بندر بیروت؛ جریان ضد مقاومت اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه مردم را ناشی از اقدامات حزب الله دانستند و آمریکایی‌ها در چنین فضایی با تاکید بر ادامه تحریم‌های اقتصادی، ارایه کمک به مردم لبنان را مشروط کردند.
آقای کاظمی قمی با اشاره به مواضع سنجیده و حکیمانه سیدحسن نصرالله در قبال رویداد‌های اخیر لبنان افزود: سیدحسن نصرالله بر هر حرکت به سمت آرامش، معطوف کردن همه اقدامات به حل مسایل مردم و کمک به رفع مشکلات معیشتی آنان، سیاسی نکردن مسایل و لزوم پایان تحقیقات و مشخص شدن مسئولان وقوع انفجار بیروت از جانب ارتش لبنان تاکید کرد.
وی گفت: این دیدگاه، نقطه مقابل نگاه کسانی است که خواهان دخالت سازمان ملل و بیگانگان در امور داخلی لبنان هستند.
این کارشناس مسایل غرب آسیا افزود: البته سیدحسن نصرالله در سخنانش از کشته‌های انفجار بیروت به عنوان شهید نام برد که این می‌تواند دارای پیام باشد.
آقای کاظمی قمی تاکید کرد: در نتیجه باید تلاش کرد که همسو با راهبرد سید مقاومت حرکت کرد تا مسببان واقعه بندر بیروت مشخص شوند و رویداد‌های اخیر در لبنان نباید سبب تضعیف مقاومت شود چنانکه سیدحسن نصرالله اطمینان داد که "مقاومت نگران نباشد؛ آماده باشد".
وی در بخش دیگری از این نشست تخصصی در مقایسه هزینه‌های مقاومت و سازش، چنین قیاسی را مع الفارق دانست و گفت: از نگاه آمریکایی ها، مذاکره با دیگران زمانی انجام می‌شود که از راهکار‌های دیگر نتوانسته باشند خواسته هایشان را تحمیل کنند و در چنین نگاهی برد برد جایگاه و معنی ندارد.
وی گفت: آمریکایی‌ها حاضر نیستند با کسی مذاکره کنند و اگر از روش‌های دیگر بتوانند خواسته هایشان را تامین کنند، اساسا مذاکره نمی‌کنند.
آقای کاظمی قمی همچنین مذاکره آمریکا با کشورمان را نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: آنان، چون از ابزار‌های دیگر نتوانستند برای تامین خواسته هایشان استفاده کنند به مذاکره روی آوردند.
وی گفت: حتی اگر آمریکایی‌ها با دیگران مذاکره کنند، اگر توافقی حاصل شود آنان هیچ تعهدی به اجرای تفاهم‌ها ندارند، البته این مختص به مذاکره با ایرانیان نیست.
آقای کاظمی قمی، افزود: آمریکایی‌ها به دیگران هم اجازه عمل به تعهداتشان را نمی‌دهند.
این کارشناس مسایل غرب آسیا، گفت: عراقی‌ها درخصوص بسیاری از مسایل با آمریکایی‌ها مذاکره و تفاهم کردند، اما کاخ سفید به تعهداتش عمل نکرد.
آقای کاظمی قمی با اشاره به پیامد‌های مخرب و بی نتیجه مذاکره و سازش برخی گروه‌های فلسطینی با رژیم صهیونیستی افزود: این در حالی است که آمریکایی‌ها بار‌ها میان دو طرف میانجی گری کردند، اما همواره علیه فلسطینیان اقدام شد.
وی گفت: به عنوان نمونه محتوای طرح معامله قرن به نحوی است که حتی صدای سازشگران فلسطینی هم درآمد، زیرا طبق این طرح می‌خواهند کرانه باختری را به صهیونیست‌ها واگذار کنند و به این حد هم اکتفا نخواهند کرد بلکه در پی اشغال غزه نیز هستند.
آقای کاظمی قمی افزود: آنان می‌خواهند کل فلسطین را یهودی سازی کنند که این نتیجه سازش است این در حالی است که مقاومت اسلامی در فلسطین همواره به نتیجه رسیده است.
وی هزینه‌های سازش و مقاومت را غیرقابل مقایسه دانست و تصریح کرد: سازش همه چیز را از ملت‌ها می‌گیرد که نمونه اش فلسطین است، اما در نقطه مقابل یعنی مقاومت؛ اگرچه هزینه دارد، اما هزینه‌ها به نوعی سرمایه گذاری برای دفاع از استقلال، منافع و امنیت ملی است.
این کارشناس مسایل غرب آسیا، پیشرفت، سازندگی و عزتمندی را ثمره مکتب امام خمینی (ره) و جانفشانی شهدا برشمرد که اکنون آثارش در دنیا مشاهده می‌شود و مقاومت دیگر منحصر به منطقه غرب آسیا و مختص ایدئولوژی اسلامی نیست.
آقای کاظمی قمی گفت: اکنون کشور‌های مختلف جهان اعم از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین با در پیش گرفتن مقاومت جزایری هستند که بهم پیوند می‌خورند و این از اشتراکاتی مانند عدالت طلبی، استکبارستیزی و حمایت از محرومان نشات گرفته که مبتنی بر آرمان‌های امام خمینی (ره) است.
وی با اشاره به استمداد و الهام کشور‌های چپ گرای آمریکای لاتین از جمهوری اسلامی، تاکید کرد: اتصال این جزیره‌های مقاومت محتوم است و انسان نمی‌تواند آن را بهم بزند.
آقای کاظمی قمی، مقاومت اسلامی را یکی از ارکان نظام بین الملل دانست که مهندسی آن از جانب جمهوری اسلامی ایران ضروری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمله اسرائیل به زندان اوین مصداق «جنایت جنگی» است
تولید سالانه حدود ۶۰ تُن تخم‌مرغ در نهاوند 
تیتانیوم کرمان؛ از طلای خاموش تا کلید توسعه ملی
رونمایی از پوستر جشنواره شعر بوی سیب درچهارمحال و بختیاری
کادر فنی تیم فوتبال سپاهان با دو عضو جدید تکمیل شد
برگزاری اردوی تیم ملی کشتی ساحلی نوجوانان کشور در لیلان
گلایه از واگذار نشدن زمین طرح جوانی جمعیت
درمان التهاب مزمن، بیماری‌های مفصلی وگوارشی با کپسول گیاهی نانویی ایرانی
سوم مرداد برگزاری مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور
اربعین سپهبد شهید «علی شادمانی» و شهدای اقتدار در همدان برگزار می‌شود
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
شش رتبه برتر استانی جشنواره خوارزمی در دستان دانش‌آموزان لنده‌ای
نقل و انتقالات در فوتبال گل گهر
اجرای دیوارنگاره‌ای هزارمتری با تمثال ۲۰ شهید در بلوار شهدای صفه
دستگیری سارقان مراکز تجاری تحت پوشش پاکبانان
هوای ۵ منطقه اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (۳۱ تیرماه ۱۴۰۴)
حمله به الحدیده، بیانگر شکست‌های پی‌درپی اسرائیل در یمن
دریافت گذرنامه غیر حضوری در کرمان
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)