به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی آمریکا، مجری شبکه در آغاز گفتگوی اختصاصی با برنی سندرز، سناتور مستقل از ایالت ورمونت، خطاب به وی گفت: مطمئنم که شما در بسیاری از این دیدگاهها با من سهیم هستید که ما (در دولت و سنای آمریکا) در حال تعمیر و ترمیمِ بسیاری از چیزهایی که در آمریکا شکسته است، نیستیم و برای ایجاد جامعهای عادلانهتر برای مردم آمریکا تلاشی نمیکنیم، اما دستکم، میتوانیم اقداماتی بکنیم که مانع فروافتادن مردم در ورطه فقر شویم. این در حالی است که در آن نهادی که شما در آن مشغول به کار هستید (سنای آمریکا) نیز چنین اقداماتی صورت نمیگیرد.
برنی سندرز، ضمن موافقت با اظهارات مجری این شبکه، گفت: «دقیقاً همین طور است. ببینید! مسئله اصلی این است که ما (در آمریکا) دچار بحرانی بی سابقه شده ایم. درد و رنجی که به لحاظ اقتصادی و از نظر بهداشت عمومی هم اکنون در این کشور وجود دارد، هرگز در گذشته (در تاریخ آمریکا) مشاهده نشده است. البته، خبرِ خوب این است که مجلس نمایندگان آمریکا (که اکثریت کرسیهای آن در دست دموکرات هاست) به سرعت به این معضل، واکنش نشان داد و در اواسط ماه مه (اواخر اردیبهشت)، قانونی موسوم به «قانونِ قهرمانان» را به تصویب رساند. این قانون شامل موارد مختلف میشود، که در میان آن ها، تمدید مزایای ۶۰۰ دلاری بیمه بیکاری که در هر هفته به بیکاران آمریکایی پرداخت میشود، گنجانده شده است.
در خلال تمامیِ آن برههِ زمانی که حدود ۲ ماه و نیم بود، سنای آمریکا هیچ اقدامی نکرد، زیرا تحت رهبری جمهوری خواهان، هیچ نوع طرحی برای رسیدگی به این بحران به صحن علنی سنا (برای تصویب) فرستاده نشد. بنابراین، همانطور که شما هم اشاره کردید: ما ۳۰ میلیون آمریکایی داریم که شغل هایشان را از دست داده اند و اکنون نیز در آستانهِ از دست دادن آن ۶۰۰ دلار هستند که به شدت به آن نیازمندند. در ضمن، میلیونها تن از مردم آمریکا نیز با اخراج از خانه استیجاری یا مصادره خانهای که صاحب آن هستند (به دست بانکهای طلبکارِ وام مسکن) روبر هستند. ما مردم و کودکانی در این کشور داریم که گرسنه هستند. بحرانِ فوری این است و لذا ما باید حتماً به این بحران واکنشی سریع نشان دهیم. ما باید هم اکنون به این شرایط پاسخ دهیم. ما باید همین امروز یا فردا به این اوضاعِ بحرانی پاسخ دهیم، زیرا مردم، دیگر کاملاً بیچاره شده اند و نمیدانند که چگونه میخواهند اعضای خانواده خود را در ثروتمندترین کشور جهان، تغذیه کنند و آنها را از گرسنگی نجات دهند.
اگر اجازه دهید، من یک نکتهِ دوم را نیز در همینجا مطرح کنم. من میخواهم نکتهای را که شما (درباره نابرابریهای درآمدی در آمریکا) مطرح کردید، کمی بسط دهم. در ضمن، میخواهم به شما (مجری این شبکه) تبریک بگویم، زیرا شما در برنامهِ خود، مسئله نابرابریهای درآمدی و بی عدالتیهای ثروت اندوزی را در این کشور مطرح کردید. این در حالی است که رسانههای شرکتی (متعلق به شرکتهای بزرگ در آمریکا) معمولاً این نوع مسائل (و معضلات اجتماعی) را مطرح نمیکنند. این یک حقیقتِ ساده است که این نوع مسائل را (درباره وجود فقر و نابرابریها در آمریکا) شما از کنگره یا رسانههای آمریکا نمیشنوید، اما ما به عنوان یک کشور و یک ملت، باید به این موضوعِ اخلاقی بپردازیم که ۳ نفر از میلیاردرهای بسیار ثروتمند آمریکایی (بیل گِیتس، جِف بِزوس و وارِن بافِت) بیشتر از مجموعِ داراییهای نیمهِ پایینیِ جامعه آمریکا (۵۰ درصدِ پایینِ جامعه)، ثروت در اختیار دارند. این نیز یک مشکل اخلاقی برای آمریکاست که آمریکا، تنها کشور بزرگِ جهان است که خدمات بیمه درمانی را برای همه شهروندانش تضمین نمیکند و این که آمریکا بالاترین نرخ فقر کودکان را در میان تمام کشورهای بزرگِ کره زمین دارد. از این نوع مواردِ نابرابری در آمریکا بسیار زیاد است.
در آمریکا هیچ نوع مرخصیِ با حقوق برای کارمندانی که میخواهند به اوضاع نابسامانِ خانواده شان رسیدگی کنند یا با مشکلات پزشکی مواجه میشوند (مرخصی استعلاجیِ با حقوق)، وجود ندارد. هیچ تضمینی نیز برای اعطای مرخصی استحقاقیِ با حقوق برای رفتن به تعطیلات وجود ندارد. ما میبایست ساختارهای بنیادین جامعهِ آمریکا را بازنویسی کنیم، تا بتوانیم از مردم زحمتکش و کارگرانِ این کشور- و نه فقط میلیاردها- حمایت کنیم. در ضمن، تمام آن میلیاردها در خلال این همه گیری (شیوع ویروس کرونا) درآمدهای سرشار داشته و عملکرد مالیِ بسیار خوبی نشان داده اند.
مجری افزود: این صحیح است. هر کس که هنگام ورود به این بحران (شیوع کرونا)، پول در اختیار داشت، اکنون عملکرد بسیار خوبی دارد. اگر شما (در آستانه همه گیری کووید-۱۹ در آمریکا) از اعتبار مالیِ خوب (نزد بانکهای این کشور برای دریافت انواع وام ها) برخوردار بوده اید، درآمدی مکفی داشته اید، و پس از آغاز این بحران نیز شغل خود را از دست ندادید و کمی پول نقد اضافی نیز داشتید که میتوانستید به بانک بروید و وام مسکن با بهرهِ ۳ درصد دریافت کنید، شما هم اکنون، زندگی بسیار خوبی (حتی در شرایط بحرانیِ کنونی) دارید. از اینرو، ما نباید نگران این نوع افراد باشیم، بلکه ما نیاز داریم نگران سایر مردم آمریکا باشیم.
مارک مِدوز، رئیس کارکنان کاخ سفید، هفته گذشته گفت که رئیس جمهور (دونالد ترامپ) یک فرمان اجراییِ ریاست جمهوری صادر نکرد تا روند ممنوعیت دریافت اجاره بها از مستأجران، یا اخراج آنها، یا اخراج صاحبان خانهها از منازل مسکونی شان را تمدید کند. ترامپ گفت: «من امیدوارم دموکراتها ببینند که با این نوع تاکتیکهای مذاکراتی شان (که در برابر دولت آمریکا یا جمهوری خواهانِ کنگره اصلاً انعطاف پذیر نیستند)، در حال صدمه زدن به چه تعدادِ بسیار زیادی از بیکاران آمریکایی هستند.» ترامپ افزود: «دموکراتها اصلاً نمیدانند سازش و مصالحه چیست.»
مجری ام ان بی سی افزود: در ضمن، رئیس جمهور (ترامپ) تهدید کرده است که شاید فرمانی اجرایی علیه شرکت رسانه ایِ اجتماعیِ «تیک تاک» (که یک شرکت چینی است) صادر کند. این در حالی است که ترامپ هیچ فرمان اجرایی برای متوقف کردن اخراج مستأجران یا جلوگیری از مصادره منازل صاحبانِ خانههای بدهکار به بانک ها، صادر نکرده است و در نظر هم ندارد که صادر کند.
برنی سندرز گفت: «این بحرانِ اخراج مردم از منازل مسکونی شان، واقعاً بحرانی غیرعادی است. در اول اوت (۱۱ مرداد)، مستأجران (چون اول ماه شده است) باید اجاره بهای منازل استیجاری خود را بدهند و صاحبان خانهها نیز باید یکی دیگر از اقساط وامهای مسکن خود را به بانکهای این کشور بپردازند. این در حالی است که میلیونها تن از مردم آمریکا مشاغل خود را از دست داده اند و کلاً هیچ پولی ندارند که بتوانند اجاره مسکن خود را بپردازند. اگر ما دست روی دست بگذاریم و هیچ کاری نکنیم، این افراد (از منازل خود اخراج خواهند شد و) در خیابانها خواهند خوابید. از این رو، در حال حاضر و در بحبوحه این بحران (کرونا)، من بسیار امیدوارم جمهوری خواهان (که اکثریت سنا را در دست دارند) پا پیش بگذارند و این مشکلات را حل کنند. در ضمن، شما به یاد دارید که سناتور لیندسی گراهام چند هفته پیش گفته بود که نیمی از جمهوری خواهان در نظر دارند که اصلاً هیچ اقدامی (در جهت کمک به فقرا یا مستأجران) انجام ندهند.
سندرز افزود: در چنین شرایطی، آنچه ما باید در سنا انجام دهیم این است که دستکم برخی از سناتورهای جمهوری خواه را متقاعد کنیم که به ما بپیوندند تا در نهایت بتوانیم از خانوادههای زحمتکش و کارگر در این کشور، حمایت کنیم.
مجری گفت: سناتور! اجازه دهید در این خصوص مطلبی از شما بپرسم که بسیاری از مردمِ آمریکا دلسرد و ناراحت هستند که شما اکنون نامزد ریاست جمهوری نیستید. شاید جو بایدن، نامزد دموکراتها این اقبال را داشته باشد که با انتخاب یک نامزدِ مناسب برای معاونت ریاست جمهوریِ خود، از آراء برخی از حامیانِ شما بهرهمند شود. به نظر شما، بایدن بهتر است چه کسی را به عنوان نامزد معاونت خودش انتخاب کند؟
سندرز پاسخ داد: «من اصلاً وارد چنین مسئلهای نمیشوم. شما هم میدانید که انتخاب معاون ریاست جمهوری، کمی شبیه انتخاب یک همسر برای ازدواج است. این یک تصمیمِ بسیار شخصی است که تاثیرات عاطفی متقابل دارد. از اینرو، جو بایدن باید خودش شخصاً در این باره تصمیم گیری کند. در عین حال، من فکر میکنم آن افرادی که (در انتخابات درون حزبیِ دموکرات ها) به من رأی دادند، یعنی همان کسانی که از "جنبش ترقی خواه" حمایت میکنند، این مسئله را به خوبی درک میکنند که سه ماه آینده (تا زمانِ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا)، شاید مهمترین برههِ سه ماهه در تاریخ معاصر این کشور باشد. بنابراین، همه ما باید دور هم جمع شویم و به نحوی همکاری و سختکوشی کنیم که هرگز در گذشته چنین نکرده بوده ایم، تا بیشترین تعداد از رأی دهندگان در تاریخ این کشور را پای صندوقهای رأی بیاوریم. باید اطمینان حاصل کنیم که همه آراء، شمارش خواهند شد (تقلب نشود) و بدین ترتیب دونالد ترامپ را وادار کنیم که وسایلش را (از کاخ سفید) جمع کند و ما جو بایدن را (به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا) انتخاب کنیم. آیندهِ دموکراسیِ آمریکا به مخاطره افتاده است. ما هم اکنون رئیس جمهوری (ترامپ) در کاخ سفید داریم که به علم (و یافتههای علمی) باور ندارد و در نتیجهِ آن، ما مشاهده میکنیم که به طرزی کاملاً غیرضروری، هزاران تن در این کشور (بر اثر ابتلا به کرونا) جان خود را از دست داده اند. همانطور که شما (مجری) هم به آن اشاره کردید، ما اقتصادی داریم که برای مردمِ زحمتکش و طبقه کارگر، به شدت نابود شده است و این در حالی است که میلیاردرها (ی آمریکایی) کماکان ثروتمندتر از گذشته میشوند. این لحظهای برای ماست که دور هم جمع شویم و دونالد ترامپ را شکست دهیم. من نیز هرچه در توان دارم، به کار خواهم بست تا این (شکست ترامپ) محقق شود.»
مجری تصریح کرد: یکی از کارهایی که شما به طرزی بسیار مؤثر انجام داده اید، این بود که افراد جدیدی از مردم آمریکا را وارد سامانه سیاسی این کشور کرده اید. شما این افراد- به ویژه جوانان- را که قبلاً هرگز رأی نمیداده اند یا هیچ انگیزهای برای مشارکت در انتخابات نداشته اند، متقاعد کردید که وارد گود شوند و در انتخابات شرکت کنند. اکنون صحبتهای فراوانی در این زمینه شنیده میشود که جوانان، به درستی بلد نیستند که چگونه از طریق پست رأی بدهند، یا این که آن ها، با وجودی که انگیزه کافی برای شرکت در جنبشهای اجتماعی دارند، اصلاً انگیزه مناسب برای رأی دادن، ندارند. پیام شما به این افراد چیست؟ شما میخواهید چه اقداماتی انجام دهید تا آن نوع افرادی که به شما رأی دادند و به ستاد انتخاباتی شما کمکهای مالی کردند، در حال حاضر نیز آنچه را که شما از آنها میخواهید (یعنی شرکت در انتخابات برای شکست ترامپ) انجام دهند؟
سندرز گفت: «ما آنچه را که در توان داریم، به کار خواهیم بست. ما یک شبکهِ بسیار قوی از رسانههای اجتماعی داریم. البته واضح است که ما در خلال شیوع این ویروس، نمیتوانیم تجمعات انتخاباتی برگزار کنیم یا به درِ خانههای مردم رویم و به صورت رو در رو، از آنها بخواهیم که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند (و به جو بایدن رأی بدهند). با وجود این، ما از تمامی منابعِ خودمان استفاده خواهیم کرد تا اعضای ترقی خواه را برای کنگره و سایر جاها (مانند فرمانداران ایالت ها) انتخاب کنیم، بلکه رأی دهندگان را همچنین تشویق خواهیم کرد که به جو بایدن رأی دهند. این صحیح است که بسیاری از حامیان ما از جوانان آمریکایی هستند، که از رأی دهندگان سنتی در این کشور به حساب نمیآیند. این، کاملاً ضروری است که آنها (در روز انتخابات) از خانههای خود بیرون بیایند و رأی دهند.»
سندرز افزود: «فقط میخواهم در پایان این مصاحبه، نکته دیگری را نیز بیان کنم و آن این است که بر هیچکس مخفی نیست که من و جو بایدن بر سر برخی مسائل، اختلاف نظر داریم. این یک حقیقت است، اما آنچه ما هم اکنون در آن دخیل هستیم، همان چیزی است که ما آن را "سیاست ائتلافی" مینامیم. البته، پس از آن که بایدن به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد، ما درباره اختلافاتمان با هم نبرد خواهیم کرد، اما در حال حاضر، کارِ فوری و ضروریِ ما این است که باید با هم متحد شویم تا ترامپ را شکست دهیم. آنگاه، ما به عنوان "ترقی خواهان، " هر کاری که از دستمان برآید انجام خواهیم داد تا دولتِ بایدن را ترقی خواهترین دولتی کنیم که میتواند به آن تبدیل شود. هم اکنون پیام من به حامیانمان این است که نه تنها شما باید رأی دهید، بلکه باید به صورتِ زودهنگام (مثلاً از طریق پُست) رأی دهید و آنگاه دوستان، همکاران و همکلاسیهای خود را (در دانشگاه ها) متقاعد کنید که در انتخابات شرکت کنند و آنها نیز مانند شما، (به جو بایدن) رأی دهند.»