• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۸۶۱۹
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۸
اصفهان » علمی فرهنگی
برای افزایش بازده مبدل های حرارتی

طراحی و ساخت دستگاه مرتبط با فناوری نانو

دستگاه مرتبط با فناوری نانو برای افزایش بازده مبدل‌های حرارتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد طراحی وساخته شد.

طراحی وساخت دستگاه مرتبط با فناوری نانو برای افزایش راندمان مبدل‌های حرارتیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفت: حمیدرضا عظیمی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک این دانشگاه با راهنمایی امیرهمایون مقدادی، مشاوره مسعود فرحناکیان و همکاری اعضای هیئت علمی گروه مکانیک این دانشگاه موفق به اختراع دستگاه مرتبط با فناوری نانو برای افزایش راندمان مبدل‌های حرارتی شده است.
مهدی رفیعی افزود: این اختراع در زمینه افزایش بازده حرارتی و کاهش رسوب در مبدل حرارتی حاوی نانوسیال مجهز به ارتعاشات آلتراسونیک ساخته و ثبت اختراع شده است.
وی، ایجاد رسوب بر روی جداره‌های مبدل‌های حرارتی و تجهیزات جانبی آنها، کاهش بازده انتقال حرارت در مبدل و افزایش هزینه‌های تولید را از مشکلات عمده استفاده از نانو سیال درون مبدل‌ها دانست و گفت: با طراحی این دستگاه این مشکل برطرف شده و از مزایای آن می‌توان افزایش میزان پایداری نانوسیال و افزایش همزمان انتقال حرارت را نام برد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفت: در روش متداول به منظور کاهش ته‌نشینی نانو ذرات در نانوسیال قبل از به‌کار بردن نانوسیال در مبدل حرارتی، ابتدا مواد فعال‌کننده سطحی (سورفکتانت) را به نانوسیال اضافه کرده و سپس مخلوط را تحت امواج آلتراسونیک قرار می‌دهند تا همگن شود و سپس آن را در مبدل حرارتی استفاده می‌کنند، اما باز هم مقدار زیادی رسوب نانو ذرات در مبدل اتفاق می‌افتد.
مهدی رفیعی افزود: استفاده از این دستگاه می‌تواند ضریب انتقال حرارت جابه‌جایی را تا 2 برابر افزایش دهد و از مزایای دیگر این دستگاه می‌توان تغییر در بار سطحی نانو ذرات را نام برد که با اضافه کردن بار سطحی نانو ذرات به افزایش پایداری کمک می‌کند و می‌تواند موجب کاهش رسوبات درون مبدل شود.
وی گفت: این دستگاه با افزایش سختی محلول میزان رسوبات قابل تشکیل بر روی دیواره مبدل را نیز کاهش می‌دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، این واحد دانشگاهی را تنها واحد دارنده نمایندگی کانون پتنت ایران در استان معرفی کرد و گفت: واحد نجف‌آباد بین ۱۱ واحد دانشگاه آزاد اسلامی کشور دارای رتبه نخست آمار ثبت پتنت بوده و با مشارکت کانون پتنت ایران کل هزینه‌های داوری، ثبت موقت و دائم پتنت در کشور آمریکا را پوشش می‌دهد.
مهدی رفیعی از اعلام آمادگی دفتر ثبت اختراعات و مالکیت فکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در زمینه مشاوره و کمک به فرایند ثبت اختراع دانشجویان و اعضای هیئت علمی خبر داد و افزود: افراد علاقه‌مندان به ثبت اختراعات و نوآوری می‌توانند از طریق مراجعه حضوری به دفتر مالکیت فکری و ثبت اختراعات دانشگاه سؤالات و مشکلات خود درباره فرایند ثبت اختراع را مطرح کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غبار روبی مساجد در شهرستان سلسله
جو پایدار تا اوایل هفته آینده در لرستان
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
اختتامیه جشنواره ایران دخت در خرم آباد
بهره برداری از ۹ طرح گروه اقتصاد مردمی بسیج در لرستان
گامی نو در شناخت ساختار‌های کم عمق پوسته زمین با بهره‌گیری از امواج لرزه‌ای
برتری الاهلی قطر مقابل سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
حلول ماه مبارک رمضان، ماه بندگی و مغفرت
ضرورت پیگیری تخصیص اعتبارات طرح‌های عمرانی در مراغه
کمک هزینه ۲ میلیاردی بهزیستی زنجان برای مناسب‌سازی معلولین
افزایش شمار واحد‌های «نان کامل‌پز» در استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تولید ۸۵۰ هزار نهال زیتون در گلخانه‌های تخصصی طارم
فردا آخرین مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تزریق ۵۲ هزار میلیارد تومان منابع برای جهش توسعه لرستان
ما جنگ نمی‌خواهیم اما تحقیر را هم نمی‌پذیریم
هوای سمنان گرم می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
تداوم اجاره همسر در اروپا
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)