پخش زنده
امروز: -
محققان اعلام کردند که آسیبهای ریوی ناشی از ویروس کرونا در افراد سیگاری شدیدتر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ایرنا، مطالعات اخیر محققان دانشگاه تگزاس نشان میدهد سیگاریها نسبت به افراد غیرسیگاری در برابر انواع عفونتهای ویروسی آسیبپذیرترند و آسیبهای ریوی ناشی از ویروس جدید کرونا در این افراد شدیدتر است.
پایگاه خبری ساینسدیلی گزارش داده است مطالعات قبلی نیز تأثیر سیگار عادی و الکترونیکی را بر شدت عوارض کووید ۱۹ بر ریه اثبات کردند؛ با این حال محققان دانشگاه تگزاس مطالعات جامعتری را در این زمینه و ارتباط آن با بیماریهای سیستم عصبی انجام دادند.
این مطالعه نشان میدهد عوارض کووید ۱۹ بر مغز بسیار شدید است و میتواند عوارضی از جمله سکته مغزی به همراه داشته باشد. سکته مغزی در این حالت ناشی از انسداد شریانهای اصلی تأمینکننده خون مانند کاروتید است.
در ادامه این مطالعه آمده است افراد سیگاری و به طور کلی افرادی که در معرض دود دخانیات قرار دارند، در برابر انواع عفونتهای ویروسی و باکتریایی آسیبپذیرتر هستند. از آنجایی که در یک مقاله در سال ۲۰۰۶ مضرات قلیان به اندازه سیگار برآورد شد، میتوان نتیجه گرفت این افراد نیز در معرض خطر هستند.
تمرکز این مطالعه روی نقش سیگار و دخانیات در اختلالات مغزی افرادی است که در معرض ویروس کووید ۱۹ قرار میگیرند. در این مطالعه آمده است کووید ۱۹ به طور همزمان به سیستم تنفسی و عروقی حمله میکند.
در بدن انسان حدود ۱۳ فاکتور انعقادی خون وجود دارد که در صورت مواجهه با کمبود اکسیژن، افزایش مییابند. زمانی که فردی سیگار میکشد، میزان اکسیژن بافت کاهش مییابد و به دنبال آن فاکتورهای انعقادی زیاد میشوند.
همین اتفاق در زمان ابتلا به کووید ۱۹ رخ میدهد و یک پروتئین انعقادی به نام von Wellebrand Factor افزایش مییابد و باعث چسبندگی پلاکتها میشود. با افزایش پروتئینهای انعقادی، احتمال ایجاد لخته و به تبع آن بروز سکته مغزی افزایش مییابد. این حالت در بیماران سیگاری به مراتب شدیدتر است.
محققان هشدار میدهند علاوه بر رعایت فاصله اجتماعی و راهکارهایی مانند استفاده از ماسک، حفظ سلامتی کلی بدن و اجتناب از عوامل خطرزا مانند سیگار ضروری است.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۸ در کنفرانسی خبری تأکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان، ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
نتایج این مطالعه در نشریه Molecular Sciences منتشر شده است.