پخش زنده
امروز: -
قدم فضانوردان روی ماه، 1میلیون سال بر سطح ماه باقی خواهد ماند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این بسته فضایی، حقایقی درباره سفر به ماه، وجود آب در همهجای مریخ، اولین کاوشگر نزدیکشده به زحل، میدان مغناطیسی زمین، روند نابودی جنگلهای کهن زمین و پیری زودرس فضانوردان را بخوانید.
حقایقی درباره سفر به ماه
_ انسان با استفاده از رایانهای که 100هزار بار ضعیفتر از گوشی آیفون بود، به ماه سفر کرد.
_ یکپنجم مردم جهان، قدمگذاشتن نیل آرمسترانگ بر سطح ماه را زنده تماشا کردند.
_ همه پرچمهای موجود روی ماه، بهدلیل تشعشعات خورشید به رنگ سفید درآمدهاند.
_ قدم فضانوردان روی ماه، 1میلیون سال بر سطح ماه باقی خواهد ماند.
_ از میان 100 میلیارد انسانی که روی زمین زندگی کردهاند، تنها 12 تن بر سطح ماه قدم گذاشتهاند.
آب در همهجای مریخ وجود دارد
نقشه آبی جدید مریخ که در مجله Geophysical Research Letters منتشر شده، حاکی از آن است که درست زیر سطح این سیاره، یخ زیادی وجود دارد. این یخها در عمق یک اینچی یا کمی پایینتر از ماسههای قرمز سیاره قرار گرفتهاند. آنها بهقدری به سطح نزدیک هستند که برای بیرونکشیدن آنها تنها به یک ملاقه احتیاج است و میتوان از آن برای سوخت موشک یا برای نوشیدن (در صورت تصفیه) استفاده کرد.
وجود آب در مریخ، اعزام فضانورد به این سیاره را آسانتر کرده است؛ زیرا وجود آب به این معنی است که آنها مجبور به حمل این ماده حیاتی از این سمت منظومه شمسی به سمت دیگر آن نیستند.
ناسا امیدوار است بتواند تا اواسط دهه ۲۰۳۰، انسان را در این سیاره فرود بیاورد. این موفقیت در صورتی دستیافتنی خواهد بود که برنامههای این سازمان مبنی بر فرود انسان روی کره ماه تا سال ۲۰۲۴ طبق برنامه پیش برود.
اولین کاوشگر نزدیکشده به زحل
اولین کاوشگری که به سیاره زحل نزدیک شده است #Pioneer_11 در سال 1979 بود.
این کاوشگر در فاصله 13700 مایلی زحل پرواز داشته و توانسته است دو حلقه بیرونی آن را کشف کند.
میدان مغناطیسی زمین
زمین مانند بسیاری از سیارهها و ستارهها، دارای میدان مغناطیسی است. این میدان از قطب شمال حرکت میکند و به قطب جنوب میرود، زیرا زمین دارای یک هسته غنی از آهن مایع و گرم است.
این جریان موجب ایجاد جریان الکتریکی میشود که یک میدان مغناطیسی ایجاد میکند. یک سیاهچاله دارای میدان مغناطیسی بوده که از بقای یک ستاره پس از انفجار ایجاد شده است.
روند نابودی جنگلهای کهن زمین شدت گرفته است
دادههایی که ماهوارهها از مدار زمین جمعآوری میکنند، نشان میدهد جنگلهای کهن زمین بهعنوان منبع بزرگ جذب و حفظ کربن، با سرعت هولناکی در حال نابودی هستند.
_ مطالعه دانشگاه مریلند آمریکا روی درختانی که ارتفاع آنها از پنج متر بیشتر بوده، نشان داده است در سال ۲۰۱۹ در هر شش ثانیه ناحیهای از جنگلهای بکر به وسعت یک زمین فوتبال نابود شد.
_ یکسوم این نابودی به برزیل مربوط میشد. این کشور در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ هم بهدلیل آتشسوزی شاهد جهش شدید تخریب جنگلها بود.
پیری زودرس فضانوردان
میکروگراویتی (جاذبه نزدیک به صفر) محیط فضا موجب پیری زودرس فضانوردان میشود. پوست آنها سریعتر پیر و خشکتر، نازکتر و مستعد خارش میشود.
استخوانها و ماهیچه فضانوردان هم ضعیف میشود. فضانوردان در هر 30 روز از سفر خود در فضا، 1 درصد از توده عضلانی و 2 درصد از توده استخوانی خود را از دست میدهند.