طرح احیای اقتصادی پسا کرونا
نشستهای دشوار سران اتحادیه اروپا
سران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا که پس از دو روز مذاکره در مورد طرح احیای اقتصادی پسا کرونا به توافق نرسیدند قرار است یکشنبه برای سومین روز به مذاکره بپردازند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ، سران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا که پس از دو روز مذاکره در مورد طرح احیای اقتصادی پسا کرونا به توافق نرسیدند قرار است یکشنبه برای سومین روز به مذاکره بپردازند. این در حالیست که فرانسه و آلمان در برابر سازش ناپذیری کشورهای موسوم به کشورهای «ناراضی» ناامید شده اند.
نشست سران اروپایی که از جمعه آغاز شد قرار بود دو روزه باشد.
شارل میشل رئیس شورای اروپا پس از مراسم شب گذشته با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و سران چهار کشور ناراضی شامل هلند، اتریش، سوئد، دانمارک و همچنین فنلاند دیدار کرد. یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد این دیدار بسیار دشوار بود. در نهایت نیز مرکل و مکرون نشست را ترک کردند و سران سایر کشورها به مذاکرات ادامه دادند.
مرکل و مکرون پس از آن برای ادامه گفتگوهای خود در هتل محل اقامتشان دیدار کردند. یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد مرکل و مکرون قرار است به همراه جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه یکشنبه با شارل میشل دیدار کنند.
یک منبع دیپلماتیک فرانسوی میگوید برای مدت دو روز مرکل و مکرون به امید اتحاد و مصالحه به طور مشترک به رایزنی پرداختند. با این حال آنها نتوانستند نبود جاه طلبی اروپایی را بپذیرند. در واقع پاریس و برلین با پایینتر آمدن از سطح ۴۰۰ میلیاردی برای بخش یارانه طرح احیای اقتصادی مخالف هستند. این در حالیست که کشورهای ناراضی ترجیح میدهند این کمکها بیشتر به شکل وام قابل بازپرداخت باشد.
زباستیان کورتس صدر اعظم اتریش در توئیتی نوشت راهی که فردا (یکشنبه) باید طی شود بسیار طولانی است.
توافق در مورد طرح احیای اقتصادی که متکی بر بودجه طولانی مدت اتحادیه اروپا به ارزش یک هزار و ۷۴ میلیارد یورو است بسیار دشوار است.
نشست جمعه با تنشهای بسیاری در برابر انعطاف ناپذیری هلند همراه بود. در طول مذاکرات در تلاش برای همراه کردن کشورهای ناراضی امتیازاتی هم اعطا شد. طرح احیای اقتصادی الهام گرفته شده از پیشنهاد آنگلا مرکل و امانوئل مکرون، ۷۵۰ میلیارد یورو متشکل از وام و یارانه است که همچنان مورد مذاکره است. کشورهای جنوب نگرانند که این طرح آنها را با برنامه اصلاحات در بازار کار و بازنشستگی همانند مواردی که در گذشته به یونان تحمیل شده است همراه باشد.