به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، گاردین نوشت تحقیقات نشان میدهد افرادی که از بیماری کرونا بهبود یافته اند ممکن است ظرف چند ماه مصونیت، خود را در برابر آن از دست بدهند و در نتیجه، این ویروس میتواند افراد را مانند سرماخوردگی عادی هر سال مبتلا کند.
روزنامه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی افزود دانشمندان، سیستم دفاعی بدن در بیش از ۹۰ نفر از بیماران و کادر پزشکی را بررسی کردند و متوجه شدند میزان آنتی بادیهایی که میتوانند ویروس کرونا را از بین ببرند حدود سه هفته پس از بروز نشانهها به اوج خود رسیدند و بعد به سرعت کاهش یافتند.
آزمایشهای خون نشان دادند در حالی که ۶۰ درصد از افراد در زمان اوج مقابله بدن خود با ویروس کرونا دارای واکنش قوی آنتی بادی بودند، حدود ۱۷ درصد افراد همان میزان قدرت آنتی بادی را سه ماه بعد حفظ کرده بودند.
دکتر کتی دورس سرپرستی مطالعهای که در دانشگاه کینگز کالج لندن انجام شده است گفت بدن افراد واکنش آنتی بادی منطقی به ویروس نشان میدهد، اما این واکنش در مدت کوتاهی کاهش مییابد و میزان آنتی بادی بدن مشخص میکند که آنتی بادیها چه مدت دوام میآورند. این مطالعه بر ساخت واکسن و نیز پیگیری مصونیت گلهای در جوامع تاثیر میگذارد.
سیستم ایمنی بدن چند راه برای مقابله با ویروس کرونا دارد، ولی یافتههای جدید نشان میدهند اگر آنتی بادیها خط اصلی دفاعی باشند، افراد ممکن است در موجهای فصلی، بار دیگر به کرونا مبتلا شوند و اینکه واکسنها از آنها برای مدتی طولانی محافظت نکنند.
دوره اوج عفونت باعث میشود افراد در بهترین وضع برای واکنش آنتی بادی قرار بگیرند. بنابراین، اگر ابتلا به کرونا موجب به وجود آمدن سطوحی از آنتی بادی شود، این میزان در مدت دو تا سه ماه کاهش مییابد. واکسن به طور بالقوه همین کار را انجام میدهد. افراد ممکن است نیاز به تقویت شدن داشته باشند و یک بار تزریق ممکن است کافی نباشد.
نتایج اولیه که دانشگاه آکسفورد اعلام کرده است نشان میدهد واکسن کرونا که این دانشگاه در حال تولید آن است بودجه تولید سطوح پایین تری از آنتی بادیها در میمونها نسبت به آنتی بادیها در انسانهای مبتلا به کرونا میشود. در حالی که به نظر میرسید این واکسن از حیوانات در برابر ابتلای جدی محافظت میکند، حیوانات باز هم مبتلا شدند و احتمالاً قادر بودند ویروس را منتقل کنند.
پرفسور رابین شاتو از ایمپریال کالج لندن در گفتگو با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گفت واکسنی که گروه وی در حال ساخت آن است در صورتی که آزمایشهای کلینیکی خوب پیش برود ممکن است نیمه نخست سال آینده در دسترس باشد. در عین حال، وی هشدار داد در این باره که واکسنهای در حال ساخت موثر واقع شوند هیچ قطعیتی وجود ندارد.
وی همچنین گفت هنوز مشخص نیست چه نوع واکنش مصونیتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا مورد نیاز است.
بررسی دانشگاه کینگز کالج نخستین بررسی است که در آن سطوح آنتی بادی در بیماران و کارکنان بیمارستانها سه ماه پس از بروز نشانهها پایش شده اند. دانشمندان آزمایشهای خود را بر روی ۶۵ بیمار و ۶۰ نفر از کارکنان پزشکی که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بود انجام دادند و ۳۱ نفر دیگر داوطلب شدند که آزمایشهای آنتی بادی بین ماههای مارس تا ژوئن به طور مرتب بر روی آنها انجام شود. این مطالعه که در اختیار یک یک نشریه قرار گرفته، ولی کارشناسان آن را بررسی نکرده اند نشان داد سطوح آنتی بادی در بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شدند به میزان بیشتری افزایش یافت و مدت زمان طولانی تری دوام آورد. این وضعیت ممکن است به این سبب باشد که این بیماران ویروس بیشتری در بدن خود داشتند و آنتی بادیهای بیشتری صرف مقابله با بیماری شده است.