• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۳۳۹۳
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گفتگوی ویژه؛

به پویش من ماسک می زنم بپیوندید

معاون کل وزارت بهداشت از مردم خواست به پویش من ماسک می‌زنم بپیوندند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای ایرج حریرچی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان اینکه ماسک‌های N۹۵ صرفاً برای کادر درمانی و بیمارستانی است افزود: جای شرمندگی است که نمی‌توانیم ماسک و تجهیزات بهداشتی ارزان قیمت تری به دست مردم برسانیم، اما مردم می‌توانند در منازل، ماسک مورد نیاز خود را به سادگی و با کمترین هزینه تولید نمایند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

او با نمایش دادن تعدادی از نمونه ماسک‌های تولید شده خانگی ادامه داد: استفاده از ماسک، حرکت اجتماعی و بیانگر آن است که من نمی‌خواهم دیگران را آلوده کنم.
آقای حریرچی گفت: در سه هفته گذشته استفاده از ماسک در تهران به ۱۰ درصد و در برخی شهرستان‌ها به ۲۰ درصد نزول کرده بود، اما با راه اندازی پویش (من ماسک می‌زنم) طبق بررسی‌های صورت گرفته در برخی شهر‌ها همچون اصفهان و مراکز سایر استان‌ها استفاده از ماسک به ۷۵ درصد و در تهران هم این آمار به بالای ۵۰ درصد رسیده است.
او تصریح کرد: این آمار خوب است، ولی کافی نیست اگر این آمار به ۹۵ درصد برسد رکورد جهانی در مراقبت‌های جلوگیرانه از ابتلا به کرونا به ثبت خواهد رسید.


شرایط عادی نیست احتیاط کنید
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه حد مطلوب جلوگیری و اقدام پیشگیرانه از ابتلا به کرونا استفاده ۸۰ درصد مردم از ماسک است افزود: آمار بالای مرگ و میر مبتلایان به کرونا در این روزها، حاصل مسافرت‌های مردمی در ایام عید فطر و تعطیلات ۱۴ و ۱۵ خرداد است.
آقای حریرچی ادامه داد: با اعمال بازگشایی‌ها مردم فکر کردند جامعه به شرایط عادی برگشته فکر کردند مرگ و میر روزانه ۲۰، ۳۰ و ۴۰ نفر در کشور ۸۳ میلیون نفری آمار خاصی نیست.
او با بیان اینکه در حال حاضر در کشور حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد صنفی قابل نظارت (از حیث رعایت اصول بهداشتی) داریم و در مقابل این عدد فقط ۷ هزار و ۶۰۰ مأمور بازرسی و نظارت داریم، اگر قرار باش n هر بازرس به طور میانگین سالانه به ۳۰۰ واحد سرکشی و نظارت نماید ما با کمبود ۱۹ هزار و ۶۵۰ نفری مأموریت بازرس مواجهیم.
آقای حریرچی تصریح کرد: طبق مصوبه‌ای به وزارت بهداشت اجازه داده شد در صورت مواجهه با واحد صنفی متخلف و اعمال دومین اخطار اقدام به پلمب آن واحد نماید.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: طبق آخرین پیش بینی‌ها شرایط ابتلا و یا مرگ و میر حاصله از کرونا در پاییز و زمستان بسیار بدتر از بهار و تابستان جاری خواهد بود.
آقای حریرچی افزود: کشور‌هایی که غیر عاقلانه رفتار نمایند و حکومتشان به عنوان اولین عنصر و مردم با هم یکدل و هماهنگ به میدان نیایند سرنوشتی تلخ و همراه با مرگ و میر‌های چند ده هزار نفری در انتظارشان خواهد بود البته این ارقام در اروپا مصداق ندارد، زیرا جمعیت کشور‌های اروپایی کمتر است، در بلوک غرب اروپا از پروتکل‌های سختگیرانه‌ای استفاده شد که ما راضی به بهره گیری از اینگونه پروتکل‌ها نیستیم، اما اقدامات مثبتی را بکارگیری کرده ایم.
او تصریح کرد: هیچ امید کوتاه مدت و میان مدت کمتر از یکسال برای سخت واکسن کرونا وجود ندارد.
آقای حریرچی ادامه داد: به مردم توصیه می‌کنیم هیچگونه دارویی را از بازار سیاه به امید اینکه دوای کروناست تهیه نکنند، زیرا تا این لحظه در هیچ جای دنیا دارو یا واکسن برای درمان کرونا ساخته نشده است.
او در خصوص داروی Remdesivier گفت: تاکنون اصالت این دارو تأیید نشده گرچه برخی از کشور‌های اروپایی مصرف آن را آزاد کرده اند، اما هنوز در درمانی بودن آن اطمینانی وجود ندارد. از پزشکان عزیز کشورمان هم تقاضا می‌کنم دارو‌های خارج از پروتکل تجویز نکنند.
او خطاب به برخی هنرپیشگان و بازیگران کشورمان گفت: از سلبریتی‌ها تقاضا دارم یا به کار بازیگری خود بپردازند و یا اگر قصد کمک کردن به ما را دارند توصیه‌های ما را ترویج دهند و از انتشار نظرات و عقاید شخصی پرهیز نمایند.
آقای حریرچی در خصوص خطرات احتمالی در امتحانات کنکور گفت: یک کنکور، کمتر از پنج مراسم عروسی چند صد نفری خطر دارد پس نگران برگزاری آزمون‌های کنکور نباشید. وقتی مراکز خرید و تفریحی بازگشایی می‌شود نباید انتظار داشته باشیم که کنکور لغو گردد البته جزئیات نحوه برگزاری کنکور، درجلسه‌ای میان و وزیر بهداشت و علوم و تحقیقات تعیین خواهد شد.
وی افزود: در برخی از جوامع ابتلا به کرونا در میان جوانان بیشتر شده است. دو دسته از جوانان شدیداً به کرونا مبتلا خواهند شد یکی آن‌ها که دارای بیماری زمینه‌ای به دیابت هستند برخی جوانان هم به دلیل میزان بالای ورودی ویروس دچار علائم می‌شوند و ابتلا پیدا می‌کنند.
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: هیچ جوانی نباید به نیروی فیزیکی و یا سلامت خود مغرور شود، زیرا ممکن است سلامت خود و یا خانواده و عزیزانش را به خطر بیاندازد.
آقای دکتر پیام طبرسی معاون آموزش مرکز تحقیقات بیمارستان مسیح دانشوری هم در ارتباط زنده تصویری با این برنامه از مراجعه روزانه ۳۵۰ نفر به اورژانس کرونایی این بیمارستان خبر داد و افزود: متأسفانه با وجود روزانه ۱۵ ترخیص در بخش کرونا باز هم با کمبود تخت مواجه هستیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای دکتر امیر قائمی دبیر انجمن ویروس شناسی و دانشیار انستیتو پاستور ایران در دیگر ارتباط تصویری با این برنامه گفت: ویروس کووید ۱۹ نوع پیشرفته و هوشمندسازی شده‌ای از کرونا ویروس‌های پیشین یعنی سارس و مِرس است به طوری که بدن مبتلایان به کووید ۱۹ بعد از بهبود از بیماری، فاقد آنتی بادی می‌باشد.
او ادامه داد: در حال حاضر کشف و ساخت واکسن ویروس کووید ۱۹ به عنوان یک چالش بزرگ پیش روی بشر قرار دارد، زیرا پروسه اثرگذاری و اثربخشی واکسن‌هایی که ساخته می‌شود منوط به گذر زمان و بروز اثرات دائمی خواهد بود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازرسی باشگاه های ورزشی
دستگیری اراذل و اوباش قمه‌کش در نور
بازی‌های همبستگی اسلامی ۲۰۲۵؛ نایب قهرمانی تیم بسکتبال ۳ نفره مردان ایران
بازدید بازرس کل استان تهران از اسلامشهر
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به اردوی آمادگی جوانان مچ اندازی
هر شهروند ایلامی یک خیّر
نویسندگان پیشران تحول و روایتگر حقیقت
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
امکانات مراکز درمانی هشترود پاسخگوی نیاز بیماران نیست
تجلیل از مروجان کتاب و کتابخوانی در هرمزگان
فردین هدایتی: نشانم را به امام زمان تقدیم می‌کنم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
اجرای ۱۳۰ میلیارد تومان طرح محله محور در ۱۰ محله منطقه ۱۵ اصفهان
مسابقات فوتبال لیگ پیشکسوتان استان اردبیل
عملیات موفق جستجوی زن سالخورده در ترکمانچای
مسابقات فوتبال لیگ نوجوانان استان اردبیل
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای بزرگداشت هزاره مناره مسجد جامع سمنان
آغاز رقابت‌های قهرمانی تنیس خاکی کارگران کشور در اردبیل
بزرگداشت هفته بسیج با هزار و ۳۰۰ برنامه در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)