رئیس کمیته عالی انقلابی یمن
مسئولیت شیوع کرونا در یمن برعهده متجاوزان است
رئیس کمیتهٔ عالی انقلابی یمن، مسئولیت شیوع کرونا در کشورش را بر عهده آمریکا و ائتلاف متجاوز سعودی دانست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی در برنامه بدون مرز خود با محمد علی الحوثی رئیس کمیتهٔ عالی انقلابی یمن درباره اوضاع و تحولات یمن گفتگو کرد.
مجری بی بی سی در آغاز محمد علی الحوثی را سیاستمدار و رهبر بارز یمنی در جماعت انصار الله معرفی کرد؛ کسی که ریاست کمیته عالی انقلابی یمن را پس از سیطره بر صنعا، پایتخت، در سال ۲۰۱۴ بر عهده گرفت. او همچنین عضو شورای عالی سیاسی و مجلس شورا است. محمد علی الحوثی در خلال جنگهای معروف به شش بین انصار الله و نیروهای دولتی در زمان حکومت علی عبدالله صالح رئیس جمهور پیشین یمن، بازداشت و چند سال در زندان بود. در این برنامه از محمد علی الحوثی از تلاشها برای حل سیاسی بحران یمن و نیز برخی خبرها درباره اختلافات میان جناحهای مختلف جنبش انصار الله سوال شده است، جنبشی که وی یکی از ارکان آن است.
محمد علی الحوثی در پاسخ این سئوال که چند درصد مردم یمن به کمکهای فوری نیاز دارند؟ گفت: طبق اعلام نهادهای سازمان ملل متحد, ۲۰ میلیون نفر از مردم یمن نیازمند کمکهای فوری هستند. من معتقدم با شیوع کرونا، همه مردم یمن نیازمند شکسته شدن محاصره و توقف تجاوز هستند. مردم یمن همگی چه در مناطق اشغال شده و چه در مناطقی که تحت اشغال نیست، نیازمند این هستند که آزاد باشند، نه اینکه تحت محاصره باشند، درآمدهای آنان به خودشان داده شود تا با آزادی و در سلامت زندگی کنند.
محمد علی الحوثی در جواب این سئوال که مناطق تحت کنترل شما چگونه با بحران کرونا برخورد میکند، در حالی که طرف مقابل، شما را به پنهان کردن شمار مبتلایان متهم میکند؟ گفت: پنهان کردن یا آشکار کردن، شمار مبتلایان را نه کاهش میدهد و نه افزایش، هر چند باعث وحشت بیشتر میشود، همانگونه که روان شناسان میگویند، بسیاری از اضطرابها و نگرانیها نتیجه تبلیغات رسانهای است و به نوعی بیماری را به مردم تلقین میکند هر چند بیمار نباشند.
وی در ادامه افزود: البته ما طبق تایید سازمانهای بین المللی، کرونا را تحت کنترل داریم و نیازی نیست که مردم نگران باشند یا آنان را نگران کنیم. ما علاوه بر اینکه راهنماییهای لازم را از طریق رسانههای مختلف در اختیار مردم قرار داده ایم، وزارت بهداشت را نیز مامور پیگیری کرده ایم. وزارت بهداشت یمن ابتدا در چند بیمارستان مشخص و در ادامه در همه بیمارستان ها، امکانات خود را برای مقابله با بیماری کرونا به کار گرفته است.
محمد علی الحوثی در پاسخ این سئوال که پس چرا هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد اوضاع یمن را فاجعه بار توصیف کرده است، به گونهای که به گفته وی، شمار فوت شدگان بر اثر کرونا، بیش از شمار کشته شدگان در جنگ از سال ۲۰۱۵ تاکنون است؟ نیز گفت: البته سخنان او با توجه به اظهارات پیشین وی، متناقض است، زیرا ما آنقدر آزمایشگاه نداریم که از طریق آن به طور دقیق مشخص شود که چه کسانی مبتلا هستند و چه کسانی مبتلا نیستند، هر چند محاصره تحمیلی بر مردم یمن به طور قطع به فاجعه میانجامد، زیرا اجازه نمیدهند نه داروهای لازم وارد یمن شود و نه فراوردههای نفتی. همه این محدودیتها بر مشکلات مردم یمن میافزاید، بنابر این، فاجعه این گونه به وجود میآید، نه اینکه فاجعه را بر اساس شمار مشخصی از مبتلایان ارزیابی کنیم.
محمد علی الحوثی در جواب این سئوال که آیا شما کاملا بر صنعا مسلط هستید، به گونهای که بتوانید آن را از نظر امنیتی تحت نظر و در اختیار خود بگیرید؟ نیز گفت: آری این موضوعی است که هیچ اختلافی بر سر آن نیست. ما بر همه استانهایی که تحت سیطره ارتش یمن هستند، مسلط هستیم. همه این استانها به یاری خدا، در امنیت به سر میبرند و با تلاشهای وزارت کشور و سازمانهای نظامی، در امنیت و سلامت هستند، در حالی که در استانهایی که تحت سیطره متجاوزان هستند، مردم با نگرانی، هراس، انفجار، ترور و وحشت مستمر زندگی میکنند.
محمد علی الحوثی در پاسخ این پرسش که پس شما بر چه اساس مسئولیت هرگونه ابتلا به کرونا را در یمن بر عهده آمریکا و ائتلاف سعودی دانسته و گفته اید شیوع کرونا در یمن به علت سیطره آنها بر فضای هوایی و ورودیهای یمن است و این در حالی است که میگویید بر صنعا و استانهای تحت سیطره خود اشراف کامل دارید؟ نیز گفت: آری مسئولیت به عهده ائتلاف متجاوز است، زیرا کسانی که به یمن بازگشتند، عامل شیوع کرونا در کشور شدند و این در حالی است که فقط در یک روز، هشت هواپیما وارد یمن شد. دو هواپیما از هند، چهار هواپیما از مصر و دو هواپیما از اردن، در حالی که مسافران آنها نه آزمایش شده بودند و نه در قرنطینه قرار گرفتند و در نتیجه مسئولیت بر عهده آنها است.
وی در ادامه افزود: هیچ کس از مناطق تحت کنترل ما از یمن خارج نشده است که بگوییم ویروس کرونا را با خود به یمن بازگردانده است. کسانی که از سعودی آمدند و همچنین از اردن، از مصر و از هند. همه کسانی که از این کشورهای آلوده به ویروس کرونا آمدند، ویروس را با خود آوردند و در نتیجه آنها باید مسئولیت را بر عهده بگیرند,، زیرا اولا هیچ گونه تدابیر احتیاطی در نظر نگرفتند و دوم اینکه این احتمال وجود دارد که آمریکا این ویروس را ایجاد کرده باشد.
وی تاکید کرد: این شک و تردید وجود دارد که آمریکا سال ۲۰۱۴ این بیماری را ایجاد کرده و سپس همان گونه که برخی پزشکان مشهور آمریکایی گفته اند و سخنان آنان در اینترنت موجود است، این بیماری را به ووهان در چین منتقل کردند و سپس فاجعه کنونی رخ داده است. ما مسئولیت را بر عهده کشورهای متجاوز میدانیم. آنها مسئول همه مناطقی هستند که تحت سیطره آنها است. این در حالی است که نخستین بار بیماری کرونا در مناطق تحت اشغال آنها بروز کرد.