پخش زنده
امروز: -
برداشت انبه نارس در ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از باغهای هرمزگان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ مدیر امورباغبانی جهاد کشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد امسال بیش از ۱۶ هزار تن انبه از باغهای استان برداشت شودکه نسبت به پارسال تفاوتی ندارد..
مسعود گرگیج افزود: ۶۰ درصد محصول انبه نارس برداشت میشود واز آن بصورت تازه خوری، تهیه ترشی، شوری، مربا، لواشک و سس استفاده میشود.
هرمزگان رتبه نخست را در تولید و سطح زیر کشت انبه کشور دارد.
فصل برداشت انبه تا اواخر شهریور ادامه دارد.
وی گفت: واردات انبههای تجاری، پا کوتاه و مقاوم به شوری برای کشت از مهمترین برنامههای امسال جهاد کشاورزی برای باغداران هرمزگانی است.
شهرستانهای رودان، میناب و بندرعباس مهمترین مناطق کشت انبه در استان است.
قدمت کاشت درخت انبه در میناب به ۳۰۰ سال پیش میرسد و رویشگاه اصلی این درخت هندوستان است.
ارقام محلی انبه در هرمزگان سبز انبه، چارک، کلک سرخ، مشک، عروس و هلیلی و ارقام وارداتی لانگرا، سندری و آلفونسو است.
زمان گل دهی درختان انبه اواخر دی تا نیمه فروردین است.
انبه میوه گرمسیری است و سرشار از ویتامینهای آ-بی و سی، کربوهیدراتها، اسیدهای چرب، پروتئینها، اسیدهای عالی و مواد معدنی است.
چوب درخت انبه در ساخت وسایل چوبی، مغز هسته آن درتهیه صابون و پوست درخت انبه در صنعت چرم سازی کاربرد دارد.
گارم زنگی، جم، چیکو، گواوا یا زیتون وحشی و کنار از میوههای گرمسیری است که در هرمزگان در شهرستانهای میناب و رودان کشت میشود.