• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۰۰۵۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر سیدمحسن زهرایی

خطر شیوع بیماری‌های واگیر با به تعویق انداختن واکسیناسیون در شرایط فعلی

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر اعلام کرد بی توجهی به واکسیناسیون درفراگیری کرونا، خطر شیوع سراسری سایر بیماری‌های واگیر را در پی دارد.

خطر شیوع بیماری‌های واگیر با به تعویق انداختن واکسیناسیون در شرایط فعلیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای دکتر سیدمحسن زهرایی گفت: بیم آن می‌رود که با سهل انگاری خانواده‌ها درباره واکسیناسیون کودکان نه تنها دستاورد‌های گذشته کشور در این زمینه ضایع شود بلکه در کنار همه گیری کرونا، شاهد همه گیری بیماری‌های واگیر دیگری همچون فلج اطفال و سرخک نیز باشیم.
وی با اشاره به پوشش حدود ۹۸ درصدی واکسیناسیون در کشور افزود: شعار امسال هفته جهانی واکسیناسیون «واکسن‌ها موثر هستند» انتخاب شده و هدف هفته جهانی واکسیناسیون که در آن قرار داریم، افزایش آگاهی مردم درباره اهمیت حیاتی ایمن سازی کامل و به موقع در تمام طول عمر و نقش آن در دستیابی به اهداف توسعه در سال ۲۰۳۰ میلادی است.
وی ادامه داد: باوجود پیشرفت فراوان در برنامه‌های ایمن سازی در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیون کودک در دنیا زندگی می‌کنند که یا واکسن نگرفته‌اند و یا واکسیناسیون آن‌ها کامل نشده است.
آقای دکتر زهرایی با بیان اینکه در برخی کشور‌های همسایه به دلیل ضعف برنامه‌های ایمن سازی هنوز بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن شیوع زیادی دارند، بیان کرد: این معضل احتمال انتشار بیماری‌هایی مثل فلج اطفال یا سرخک را در کشور بالا می‌برد؛ بنابراین مشارکت همه خانواده‌ها در واکسیناسیون تمامی فرزندان شان و گروه‌های هدف برای حفظ و ارتقای سلامت مردم ضروری است.
رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: پوشش واکسیناسیون طی ۱۵ سال گذشته حدود ۹۵ درصد بوده که یکی از دلایل آن همکاری خانواده‌ها و فرهنگسازی در این زمینه است. تمام کودکان کشور علیه بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، سل، هپاتیت B و هموفیلوس آنفلوانزای تیپ B واکسینه می‌شوند و بیماری‌های سرخک و سرخجه مادرزادی، کزاز نوزادی در مرحله حذف قرار دارند.
وی افزود: کشور ۲۰ سال است که از پولیو عاری شده و بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند. همچنین سال گذشته موفق شدیم تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را مبنی بر حذف ویروس‌های سرخک بومی کشور اخذ کنیم.
آقای دکتر زهرایی با اشاره به اینکه واکسیناسیون برای همه افراد رایگان است، اظهار کرد: صدور کرونا از چین به اقصی نقاط جهان دو پیام دارد. اول اینکه بیماری‌های واگیر سرایت بالایی دارند و اگر از واکسیناسیون آن‌ها غافل شویم خانواده‌ها و کشور را گرفتار می‌کند. دوم این که اهمیت واکسن را در زمانی که هیچ واکسنی برای کرونا وجود ندارد بیشتر درک می‌کنیم و باید واکسیناسیون بیماری‌هایی که برای آن‌ها واکسن داریم را جدی بگیریم.
وی بیان داشت: افت پوشش واکسیناسیون در سطح کشور سبب می‌شود در شرایطی که شبکه بهداشت و درمان کشور درگیر مقابله با کرونا است، همزمان درگیر بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن نیز بشود؛ بنابراین خانواده‌ها باید واکسیناسیون فرزندان شان را جدی بگیرند.
وی فاصله گذاری اجتماعی در شرایط کرونا را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این وضعیت توصیه شده که افراد فقط در شرایط ضروری از منزل خارج شوند. واکسیناسیون کودکان یکی از این شرایط ضروری است که خانواده‌ها نباید به بهانه درگیری کشور با کرونا آن را عقب بیندازند.
رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن افزود: ممکن است بعضی از خانواده‌ها نگران وضعیت بهداشتی در مراکز بهداشتی، درمانی و پایگاه‌های سلامت باشند و به این بهانه برای واکسیناسیون در این مراکز حضور پیدا نکنند.
وی تصریح کرد: به این خانواده‌ها نیز می‌گوییم تمام پروتکل‌های لازم بهداشتی و پیشگیری به این مراکز ابلاغ شده و می‌توانند برای واکسینه کردن فرزندانشان در این مراکز حضور یابند. ضمن این که تمام افراد جامعه با تماس با سامانه بسیج ملی مبارزه با کرونا غربالگری شده اند و موارد مشکوک به مراکز ۱۶ ساعته ارجاع می‌شوند نه به مراکز بهداشتی و درمانی و جای نگرانی نیست.
وی بار دیگر از خانواده‌ها خواست طبق سنوات گذشته برای واکسیناسیون فرزندانشان به مراکز بهداشتی، درمانی مراجعه کرده و این امر مهم را به تعویق نیندازند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان یازدهمین کنگره ملی شعر بسیج در زنجان
ممنوعیت تردد مرزنشینان از مرز تمرچین
نایب قهرمانی ورزشکار کردستانی در مسابقات پاراگلایدر
امضای تفاهم نامه آبرسانی به ۹۰۰ روستای دارای تنش آبی در آذربایجان غربی
کاهش ذخایر آب سد‌های استان بوشهر
دانشجویان امروز، افسران جنگ نرم فردا هستند
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حسینعلی جعفری
صعود کوهنوردان قمی به قله شیرباد «بام خراسان»
حمایت از نخبگان ، دغدغه مشترک همه مسئولان
گره ترافیکی حرم حضرت عبدالعظیم و بازار قدیم ری باز می‌شود
دعوت چهار کشتی گیر نونهال کردستانی به اردوی تیم ملی
گشایش نمایشگاه کوچه‌های بنی‌هاشم در دیزج‌دیز خوی
برگزاری مسابقات ورزش های الکترونیک
۷۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی در تدارک برگزاری انتخابات شورا‌ها
قاتل خاموش در میانه جان یک نفر را گرفت
اعلام ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته کتاب
دو خانه تاریخی دامغان به سرمایه‌گذار واگذار شد
آخرین قطعه لوله‌گذاری طرح انتقال آب به شهر‌های شمالی کرمان
مصدوم شدن 6 نفر در تصادف زنجیره‌ای اتوبان ذوب‌آهن
اعزام ۱۴۰۰ نفر از دانش آموزان آذربایجان غربی به مناطق عملیاتی جنوب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)