• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۴۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۱
بین الملل » تحلیلی

طرح مخفیانه بوریس جانسون برای تداوم مسیر برگزیت

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ یک روزنامه انگلیسی نوشت: طرح بوریس جانسون برای تداوم مسیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) آنقدر مخفیانه است که فقط سه تن از مشاوران بسیار نزدیک به نخست وزیر انگلیس از آن باخبر هستند.
پایگاه اینترنتی روزنامه اکسپرس در مقاله ای به قلم جوئل دِی، نوشت: گزارش شده است این طرح آنقدر سرّی است که حتی به اعضای حلقهِ درونیِ نزدیک به بوریس جانسون در این خصوص اطلاع رسانی نشده است. روزنامه دیلی میل چاپ انگلیس گزارش داده است که مقامات ارشد دولت جانسون گریزگاهی (نقطه ضعفی) در متن قانونی که اعضای پارلمان انگلیس اخیراً برای ممانعت از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا تصویب کرده اند، یافته اند.
در عین حال، این اطلاعات آنقدر حساس هستند که گفته می شود فقط به سه تن از مشاوران آقای جانسون در این رابطه اطلاع رسانی شده است. البته اسامی این سه مشاور اعلام نشده است، اما به نظر می رسد که شاید شامل این سه تن باشند: نفر اول، دومینیک کامینگز، مرد دست راست آقای جانسون است که هماهنگ کننده کمپین تبلیغاتی به نفع برگزیت در همه پرسی انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا بوده است تا مردم این کشور در آن همه پرسی به برگزیت رأی مثبت دهند. نفر دوم، اسیتو بارکلی، وزیر برگزیت، و نفر سوم، جفری کاکس، دادستان کل انگلیس، است.
احزاب مخالف انگلیس دو هفته پیش در پارلمان این کشور با کمک برخی از اعضای حزب حاکم محافظه کار انگلیس، قانونی را گذراندند که مانع هرگونه خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا می شود و بدین ترتیب، عملاً دستان بوریس جانسون را برای برگزیتِ بدون توافق بستند و صرفاً به او اجازه دادند برگزیتِ با توافق (برگزیت نرم) را به اجرا گذارد، حتی اگر این امر، مستلزم تمدید ضرب الاجل اعلام شده برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باشد.
در قانون مزبور مصوبِ پارلمان انگلیس آمده است که اگر توافق برگزیت تا 19 اکتبر (27 مهرماه) به تصویب مجلس عوام انگلیس نرسد، نخست وزیر این کشور موظف است نامه ای رسمی به بروکسل بنویسد و طی آن از مقامات اتحادیه اروپا تقاضا کند ضرب الاجل برگزیت را تمدید کنند. البته این کاری است که بوریس جانسون بارها تأکید کرده است که هرگز آن را انجام نخواهد داد. وی می گوید حتی اگر ما نتوانیم به توافق با اتحادیه اروپا برسیم، سررسید خروج از این اتحادیه را تمدید نخواهیم کرد، بلکه صرفاً بدون توافق، از اتحادیه اروپا خارج خواهیم شد (برگزیتِ سخت).
در حال حاضر، پارلمان انگلیس به این علت که نخست وزیر این کشور با هماهنگی ملکه انگلیس آن را به حالت تعلیق درآورده است، تعطیل است و این تعطیلی که هفته گذشته آغاز شد، تا 14 اکتبر (22 مهرماه) ادامه خواهد یافت.
این منبع افزود: ابتدا یکی از دادگاه های انگلیس به تعلیق درآوردن مجلس عوام این کشور را به دست نخست وزیر، اقدامی قانونی توصیف کرد. سپس شصت تن از نمایندگان پارلمان انگلیس از این حکم شکایت کردند و آن را به دادگاه استیناف ایرلند در ادیبنبورو ارجاع دادند که آن دادگاهِ تجدیدِ نظر، اقدام بوریس جانسون را در به تعلیق درآوردن مجلس عوام انگلیس، اقدامی غیرقانونی دانست. سپس دولت انگیس حکم این دادگاه استیناف را به دیوان عالی انگلیس ارجاع داد که قرار است روز سه شنبه درباره آن بحث و اعلام نظر نهایی کند.
روز جمعه، دومینیک کامینگز، مشاور جانسون، در جلسه ای که با دستیارانِ خود داشت گفت: حتی اگر آن دادگاه (دیوان عالی انگلیس) علیه دولت انگلیس رأی دهد، «ما باز هم می توانیم مجلس عوام را بار دیگر به حالت تعلیق درآوریم.» وی تأکید کرد: «بحران قانون اساسی (در انگلیس) تازه آغاز شده است.»
از سوی دیگر، منابعی در داونینگ استریت( دفتر نخست وزیری انگلیس) شب گذشته (یکشنبه شب) گفتند: اظهارات کامینگز چیزی بیشتر از جوک و لطیفه گویی نبوده است. البته برخی دیگر از منابع آگاه از قوانین انگلیس مدعی شدند: تا زمانی که از دولت انگلیس سلب اعتماد نشود (مجلس عوام به عدم اعتماد به دولت این کشور رأیِ مثبت ندهد)،دولت حق دارد هر زمان که ضروری تشخیص دهد، پارلمان انگلیس را بدون این که آن را منحل کند، صرفاً به حالت تعلیق درآورد و آن را به تعطیلی بکشاند.
بوریس جانسون آنقدر با تمدید مهلت برگزیت مخالف است که حاضر است، بدون توافق با اتحادیه اروپا، انگلیس را از این اتحادیه خارج کند. جانسون در این خصوص گفته است: من ترجیح می دهم «در درون یک گودال (بیفتم و) بمیرم» اما از اتحادیه اروپا درخواست تمدید برگزیت نکنم.
نخست وزیر انگلیس هفته گذشته با لئو وارادکار، نخست وزیر ایرلند، وزیر دفاعِ این کشور و همچنین رهبر حزب حاکم «فاین گائل» که بزرگترین حزب ایرلند به حساب می آید، دیدار کرد تا با وی درباره معضل امکان ایجاد مرز سخت بین ایرلند و ایرلند شمالی در صورت خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا، گفتگو کند.
در آن ملاقات (میان وارادکار و جانسون)، آقای وارادکار تأکید کرد: «این غیرممکن است که بتوان یک وعدهِ صِرفِ (بدون ضمانت اجرا از سوی بوریس جانسون) را جایگزین یک ضمانت قانونی (از سوی اتحادیه اروپا) کرد که قطعاً تضمین کند هیچ گونه مرز سختی در ایرلند ایجاد نخواهد شد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اشتغال پایدار برای جوانان با خودکفایی در معادن مس تخت گنبد سیرجان
تساوی حاصل تلاش دو تیم داماش گیلان و مس سونگون
ضرورت حمایت از واحد‌های تولیدی کوچک و متوسط
شبکه‌های رادیویی متمرکز بر بازنمایی ظرفیت استان‌ها
برگزاری دوره توانمند سازی گروه های جهادی بسیج دانشجویی خوزستان در آبادان
ویزیت رایگان متخصص قلب و عروق در دستک بندر کیاشهر
پانزدهمین یادواره شهید شهریاری در زنجان
کتابسرا؛ خبر‌هایی از دنیای کتاب در استان سمنان
یکی از دو نیروی گارد ملی هدف قرار گرفته آمریکا جان باخت
روزی به پاسداشت مجاهدت های جان برکفان نیروی دریایی
حال خوب گله مرال‌های هیرکانی 
نمایشگاه اقتصاد به توان مردم درکرمان
پشت کردن ایرلندی‌ها در زمان پخش سرود ملی انگلیس
صعود اباذری به یک‌چهارم نهایی کاراته جهان
برگزاری یادواره شهدای جاویدالاثر در روستای هرچگان
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در مسابقات والیبال
تجلیل از نخبگان در جشنواره جهادگران علم و فناوری رفسنجان
وزیر جهاد کشاورزی: تعهد کنیم هیچ آب و غذایی هدر نرود
ارتقای جایگاه تبریز در بازار جهانی جواهرات اولویت مدیریت آذربایجان شرقی
شکست ملوانان در برابر پیکان در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)