پخش زنده
امروز: -
در اقدامی قابل پیش بینی سنای آمریکا به اصلاحیه ای که خروج نیروهای آمریکایی را از سوریه و افغانستان دشوار می کند رای داد.
به گزارش امروز روزنامه نیویورک تایمز، سنای آمریکا در اقدامی دو حزبی با سیاست خارجی دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور مخالفت کرد و با اکثریت آراء به پیشبرد طرح میچ مک کونل رهبر اکثریت سنا در خصوص مخالفت شدید با اقدام رئیس جمهور برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه و افغانستان رای داد.
این اصلاحیه که سناتور مک کانل آن را تنظیم کرده است و با رای 68 مقابل 23 به تصویب رسید به لایحه دوحزبی سیاست خاورمیانه که هفته آینده در سنا به رای گذاشته می شود ضمیمه خواهد شد.
پیش از تصویب این اصلاحیه میچ مک کانل رهبرجمهوری خواه و رئیس سنای آمریکا در اقدامی نادر از رئیس جمهور این کشور به دلیل تصمیم برای خروج از سوریه انتقاد کرد.
وی که به ندرت به طور صریح از رئیس جمهور انتقاد می کند، ادعا کرد: در حقیقت القاعده، گروه تروریستی داعش و گروههای وابسته به آنها در سوریه و افغانستان به تهدیدات جدی علیه شهروندان آمریکایی ادامه می دهند. مک کانل همچنین درباره خطرات خروج عجولانه از هر مناقشه ای هشدار داد.
در حالی که این اصلاحیه تاثیر واقعی بر تصمیم ترامپ ندارد اما گفته میشود حاکی از مخالفت گسترده حتی در اردوگاه ترامپ برای خروج فوری نظامیان آمریکا از سوریه خواهد بود.
انتقاد از طرح خروج نظامیان آمریکایی از سوریه پس از آن مطرح شد که جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش خود درباره ارزیابی تهدیدات جهانی علیه آمریکا ادعا کرد: داعش همچنان فرماندهی هزاران جنگجو را در عراق و سوریه بر عهده دارد و این گروه همچنان هشت شاخه, چندین شبکه و هزاران حامی پراکنده در سراسر جهان دارد, با آن که این گروه از نظر رهبری و قلمرو با شکست های قابل توجهی مواجه شده است.
رئیس جمهور ترامپ یک روز پس از اظهارات میچ مک کانل با اتخاذ موضع چالشی، مقامات امنیتی آمریکا را به شدت منفعل و ساده لوح خواند و افزود، احتمالا دستگاه امنیتی باید دوباره به مدرسه برگردد.
ترامپ در اواخر سال 2018 به صورت غیر منتظرهای دستور خروج نظامیان آمریکایی از سوریه و افغانستان را صادر کرد. اعلام خروج نیروهای امریکایی از کشور درگیر جنگ سوریه متحدان منطقهای و بین المللی امریکا را شوکه کرد.
به نظر میرسد این دستور اقدامی تبلیغاتی برای انتخابات رئیس جمهوری پیش روی آمریکا بوده است. جالب این که در آن زمان اعلام شد قبل از اعلام این دستور رژیم صهیونیستی در جریان این تصمیم قرار گرفته است با این حال این دستور با واکنش جدی از جانب تلآویو روبرو نشد. ظاهرا به نتانیاهو اعلام شده بود که این دستور اقدامی تبلیغاتی و انتخاباتی است.
ظاهرا بنا بر این بوده که ترامپ این دستور را صادر کند و بعد سنای آمریکا با آن مخالفت کند، به این ترتیب هم ترامپ به اهداف انتخاباتی خود رسیده و میتواند بگوید دیگران مانع از تحقق وعدههای انتخاباتی او شده اند و هم سنا آمریکا و رژیم صهیونیستی به هدف خود یعنی ادامه حضور نظامی آمریکا در سوریه رسیده است.
----------------------------------------
عبدالرضا خلیلی