• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۴۱۲۰۸
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۶
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
در گفتگوی اختصاصی مطرح شد؛

بازار گوجه فرنگی و سیب زمینی متعادل می شود

مدیر کل دفتر سبزی و صیفی گفت: ممنوعیت صادرات سبب کاهش قیمت محصول گوجه فرنگی شد.

بازار گوجه فرنگی و سیب زمینی متعادل می شودحسین اصغری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه بازارهای صادراتی بازار مصرف داخلی را تحت فشار قرار داده بود افزود: با ممنوعیت صادرات قیمت هر کیلو گوجه فرنگی در خرده فروشی 3600 تومان و در مزرعه به قیمت هر کیلو 2 هزار تومان خرید و فروش شده است.
وی گفت: سطح زیر کشت گوجه فرنگی از 122 هزار و 800 هکتار امسال به 123 هزار و 70 هکتار افزایش یافته و 5 میلیون و 360 هزار تن نیز تولید شده است.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی افزود: امسال سرمازدگی، سیل، بارندگی شدید و خسارت دیگری در مزارع گوجه فرنگی نداشتیم بنابر این هیچگونه کمبود تولید نداریم.
اصغری تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی با توجه به کمبود منابع آب هیچ برنامه ای برای افزایش سطح زیر کشت ندارد و افزایش تولید به علت بکارگیری روش های نوین کشت، آبیاری، تغذیه گیاهان و کاهش ضایعات است.
وی علت اصلی جهش قیمت محصول گوجه فرنگی را افزایش هزینه های تولید و کشاورزی دانست و گفت: هزینه خرید تجهیزات آبیاری، موتور پمپ چاه آب، حمل و نقل، کود، بذر و دیگر عوامل تولید در قیمت تمام شده تأثیر دارد و سبب افزایش قیمت محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی شده است.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی افزود: فشار بازارهای صادراتی نیز از دیگر عوامل افزایش قیمت محصول گوجه فرنگی بود که با ممنوعیت صادرات شاهد روند کاهش قیمت این محصول در بازار مصرف داخل هستیم.
اصغری درباره تأثیر ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی در آینده بازارهای صادراتی تصریح کرد: این تصمیم مقطعی و زودگذر است و تأمین نیاز بازار داخل و امنیت غذایی مهمترین اولویت وزارت جهاد کشاورزی است.
وی در پاسخ به اینکه آیا قیمت گوجه فرنگی به قیمت قبل باز می گردد گفت: با توجه به اینکه به فصل سرما نزدیک می شویم و با مسائلی مانند سرمازدگی مواجه خواهیم بود این عوامل در قیمت محصول تأثیرگذار است اما قیمت محصول را عرضه و تقاضا در بازار تعیین خواهد کرد.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی افزود: محصول گوجه فرنگی به اندازه کافی تولید شده است و نیاز صنایع تبدیلی - تکمیلی تأمین می شود.
اصغری همچنین درباره بازار محصول سیب زمینی گفت: سال گذشته 4 میلیون و 990 هزار تن سیب زمینی در مزارع کشور تولید شد و امسال این میزان افزایش خواهد داشت براساس گزارش های موجود تاکنون 4 میلیون و 971 هزار تن سیب زمینی در مزارع برداشت شده است که تولید و عملیات برداشت محصول تا زمستان نیز ادامه دارد.
وی علت افزایش قیمت سیب زمینی را در چند روز گذشته تأخیر در کشت این محصول به علت بارندگی و سرمای بهار امسال دانست و افزود: هم اکنون در زمان اوج برداشت محصول سیب زمینی در استان های اردبیل، همدان، زنجان و دیگر استان ها هستیم بنابر این با عرضه محصول به بازار، روند افزایش قیمت متوقف خواهد شد.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی گفت: هر کیلو سیب زمینی امروز در مزرعه 1500 تا 2500 تومان از کشاورز خریداری شد و در میادین میوه و تره بار با قیمت هر کیلو 2300 تومان و در خرده فروشی نیز هر کیلو 3 هزار تا 3400 تومان به مصرف کننده عرضه شده است.
اصغری تاکید کرد: هیچ کمبودی در تولید و تأمین محصول سیب زمینی نداریم و با تولید مطلوب نیاز بازارهای داخلی و صادراتی را تأمین خواهیم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
صرف ۲۰ میلیارد تومان برای تعریض خیابان‌های پر تردد شهر مهاباد
بهره برداری از پروژه آبرسانی به روستای هولیق سراب 
مراسم بزرگداشت سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
اجرای طرح‌های آبخیزداری در چرداول برای حفاظت خاک و توسعه کشاورزی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۷ آبان در یک نگاه
برگزاری چهل‌ و هشتمین اجلاس مرزی راه‌آهن ایران و ترکیه در تبریز 
دیپلماسی استانی یک دیپلماسی منطقه ای است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
الیت در آستانه مهار کامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
بارش برف در دماوند
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)