• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۳۶۵۳۵
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۳
سیاسی » امنیتی و دفاعی
همایش روز جهانی صلح ؛

صلح فقط به نفی جنگ، محدود نمی شود باید مستکبران منقرض شوند

همایش روز جهانی صلح, صبح امروز با شعار " حق بر صلح" و با مشارکت موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

صلح فقط به نفی جنگ، محدود نمی شود باید مستکبران منقرض شوندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ، همایش روز جهانی صلح با شعار " حق بر صلح"  صبح امروز سه شنبه 4 مهر 97 با مشارکت موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

در ابتدای این همایش آیت الله محمدی عراقی با اشاره به تعریف صلح در جوامع بین الملل اظهار کرد: اختلاف اساسی که دیدگاه اسلامی در زمینه صلح با دیدگاه جهانی دارد، مفهوم عدالت است. تعریفی که امروز در سطح جهانی رایج است، ناشی از این دیدگاه است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در همه دیدگاه‌های مختلف، چه تفکر ایده آلیستی و چه رئالیستی، چه کسانی که بر مبنای عقل آن را تعبیر می‌کنند و چه آن‌هایی که بر مبنای واقعیات آن را تعریف می‌کنند، یک نگاه مشترک وجود دارد و آن هم دیدگاه مادی است.

وی تصریح کرد: مسئله صلح به یک مفهوم سلبی تقلیل داده می‌شود، به این معنا که صلح یعنی نفی جنگ، یعنی اگر جنگی نباشد صلح برقرار می‌شود که مفهومی سطحی است.

آیت الله محمدی عراقی  ادامه داد: از زمان جنگ تاکنون همواره واژه صلح را در کنار عدالت می‌بینیم که ریشه اعتقادی، سیاسی و قرآنی دارد. اثر این نگاه در مسائل نظری و ساختاری و عملکردی مشهود است.

وی بیان کرد: از جهت نقد ساختاری با تمام تجربیات تلخ و شیرین بشریت در دو قرن گذشته، در نهایت صلح به ساختارهای معیوب به عنوان متولی حفظ صلح جهانی و برقراری امنیت بین المللی تعریف شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در حال حاضر مجمع عمومی سازمان ملل در حال برگزاری است، نمایندگان کشورهای مختلف جهان در آن به سخنرانی می پردازند که حاصلی نداشته است. این به این معنا نیست که ما نباید از فرصت حضور در این مجمع استفاده کنیم اما باید دید چقدر می توان به این ساختار امیدوار بود.

آیت الله محمدی عراقی تاکید کرد: تنها ساختاری که ضمانت اجرایی دارد، شورای امنیت است که آن هم معیوب است و استفاده از حق وتو، این ضمانت زیر سوال می رود.

عراقی در ادامه گفت: مسئله فلسطین، مسئله مهمی است اما سازمان ملل درباره آن چه کرده است؟ مردمی که در خانه خود محاصره شده اند با تمام مظلومیت و با دست های خالی از خاک خود دفاع می‌کنند؛ اما توطئه های رژیم صهیونیستی و حامیانش را با مقاومت و ایستادگی شکست می‌دهند.

داود عامری دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: بسیاری از کشورها لاف ائتلاف ضد تروریستی می زنند اما در باطن حامی آنها هستند. به نظر می رسد امروز هنجارها نرم های بین المللی شرایط حاکم را پذیرفته اند و ما باید تلاش کنیم این اندیشه را تغییر دهیم.

عامری بیان کرد:  امروز اکثر اسناد و گفتمان در سازمان ملل فاقد اندیشه های اسلامی است. نگاه آنها به کشورهای اسلامی جهان سوم، این است که باید پیرو کشورهای توسعه یافته باشند.

وی تاکید کرد: ما به خودباوری و تلاش نیاز داریم. امروز جمعی از نخبگان داخلی و جهانی کمک می کنند تا گفتمان مشخصی را در جهت صلح جهانی فراهم کنیم.محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری مهمان دیگر این نشست در ادامه بیان کرد: صلح یکی از بزرگترین دغدغه های تاریخ بشر بوده و امروز حلقه مفقوده دنیاست که باید بیش از گذشته مورد توجه واقع شود.

عباسی افزود: نسل سوم حقوق بشر بر پایه برادری استوار است و مباحثی از جمله صلح، محیط زیست و توسعه پایدار را در خود جای می دهد و یک شعار دارد اینکه جهان به مثابه یک خانواده است.

وی تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم وقتی از صلح سخن می گوییم منظور تعریف کلاسیک آن یعنی فقدان جنگ نیست، چنین تعریفی برای نسل سوم حقوق بشر پذیرفته نیست.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری تاکید کرد: امروز در تعریف صلح غیر از نبود جنگ با نیاز به امنیت غذایی و سیاسی و همچنین دموکراسی رو به رو هستیم. ما به یک حکمرانی شایسته در جهان نیازمند هستیم.

عباسی گفت: " حق بر صلح " به عنوان یک نیاز ذاتی بشر تلقی می شود و قابل ابطال و تضییع نیست و باید برای احیای آن تلاش کنیم. دستیابی به صلح بدون احترام به حقوق بشر میسر نخواهد شد.

وی ادامه داد: رعایت حقوق بشر هم در زمان صلح و هم در جنگ لازم الاجراست. امروز تروریسم یک تهدید جدی در سطحچهانی است. یکی از چالش های بشری، نگاه ابزاری غرب به صلح است. صلحی که مبتنی بر عدالت نباشد پایدار نخواهد بود.

محسن پاک آیین معاون بین الملل مطالعه پژوهشی_ فرهنگی انقلاب اسلامی در اثنای نشست به تبیین نگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب درخصوص صلح پرداخت.


وی در رابطه با بررسی صلح عادلانه از دیدگاه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری گفت: این بحث، بحث بسیار مهمی است و در جهت گفتمان سازی جهانی، صلح بر مبنای عدالت می‌تواند نقش مهمی را در حوزه مذکور ایفا کند.

وی تاکید کرد: از نگاه امام، برقراری صلح جهانی مستلزم استقرار عدالت جهانی است یعنی عدالت جهانی پیش شرطی است برای برقراری صلح جهانی و بدون این عدالت صلح پایدار نخواهد بود.

معاون بین الملل مطالعه پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی اظهار کرد: امام به ساختار فعلی جهان بدبین بودند. از نگاه امام، بخشی از جهان که جهان غرب است اصلا اعتقادی به عدالت ندارد و بخش دیگری که شرق است و شعار عدالت می‌دهد، معنای عدالت را به درستی نفهمیده و به شکل غیر مستقیمی به دنبال همان سیاست‌های سرمایه گذاری است. به اعتقاد ایشان این وضعیت تعادل جهان را برهم می‌زند. برهمین مبنا امام سیاست ایران را بی‌طرفی در قبال دو بخش شرق و غرب عنوان کردند.

وی ادامه داد: از نظر امام خمینی (ره) تا دنیا به این آرامش طلبان و صلح دوستان وطرفداران حقوق بشر مبتلاست روی امنیت و صلح و آرامش را نخواهد دید. ایشان نگاه خوش بینانه ای به استقرار صلح در جهان قبل از ظهور امام عصر (عج) نداشتند و ریشه این مسئله را هم استکبار می‌دانستند و معتقد بودند که سلامت و صلح جهان بسته به انقراض مستکبران است.

پاک آیین در ادامه اظهاراتش درخصوص دیدگاه مقام معظم رهبری درباره صلح جهانی گفت: رهبر انقلاب صلح عادلانه را مصلحت بشر می‌دانند. به اعتقاد ایشان برای اینکه انسانها بتوانند در محیطی آرام و در کنار یکدیگر و با وحدت زندگی کنند باید صلح عادلانه برقرار شود.

وی افزود: رهبر انقلاب معتقد هستند غربی‌ها مصالح بشر را نمی‌فهمند و بحثی به نام صلح را با تعصب مطرح می‌کنند که اصلا به مصلحت بشریت نیست.همچنین نشستی دیگر از سلسله نشست های کرسی روایتگری فردا چهارشنبه 5 مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی ودفاع مقدس، سرهنگ خطیب قوامین کارشناس عالی موزه پدافند هوایی ارتش سخنران این نشست خواهد بود.

این نشست چهارشنبه 5 مهر ساعت 11 در تالار هویزه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.علاقمندان به شرکت در این نشست می توانند به میدان ونک، بزرگراه شهید حقانی، خیابان سرو مراجعه کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)