• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۷۵۰۱
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۵
بین الملل » غرب آسیا
مقاله روزنامه اینترنتی رای الیوم؛

نقش کلاه سفیدها در فجایع سوریه

رابطه کلاه سفیدها با سازمانهای تروریستی و ارتباط داشتن با آنها از لحاظ جغرافیایی این موضوع را ثابت می کند که این بخشی از وظایف آنها در سوریه بوده است.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می شود در مطلبی به قلم فواد البطانیه با عنوان « خروج کلاه سیاه ها » (کنایه از ارتکاب جنایات و سابقه سیاه و تاریک این گروه در سوریه) نوشت: آیا خروج کلاه سفیدها از سوریه به معنای نزدیک شدن به راه حل سیاسی بحران سوریه است. آیا مشکل لجستیک در انتقال آنها ساختگی است یا اینکه با اهداف خاصی به اردن منتقل شدند؟.

این مقاله نویس تصریح کرد: اشکال مختلف نفوذ اطلاعاتی همچنان عامل تعیین کننده در پیروزی ها و شکست ها برای کشورهایی است که ستون پنجم خود را سازماندهی نکرده اند و کشورهای غربی و صهیونیست ها از این سلاح به عنوان سلاح اصلی در حمله استعماری خود علیه کشورهای عربی تازه شکل گرفته استفاده کردند. کشورهای غربی و صهیونیستها از ستون پنجم در جنگ های مختلف نظامی علیه ملت ها استفاده کردند اما در سایه اوضاع نابسامان عرب ها شبکه های اطلاعاتی تروریستی در یک برهه تاریخی به سازمانهایی با ماموریت های اجرایی گوناگون تبدیل شدند.

فواد البطانیه در ادامه نوشت: من در اینجا می خواهم درباره کلاه سیاه ها (کلاه سفیدها) صحبت کنم نه چیز دیگر زیرا حضور آنها محدود به سوریه نمی شود بلکه آنها در تمام عرصه های ملتهب عربی و اسلامی در هر مقطعی با پوشش ها و ماسک های متفاوت حضور دارند اما حضور کلاه سیاه ها(کلاه سفیدها) در سوریه ماهیت رسمی بین المللی به خود گرفته است و با وجود تمام مخالفت ها این امکان را برایشان فراهم است و می توانند در هر زمان و مکانی برای ایفای نقش حضور پیدا کنند و برای رسیدن به اهداف مطلوب تلاش کنند.

وی افزود: به تازگی درباره کلاه سفیدها مطالب بسیاری نوشته و حرف وحدیث های زیادی گفته شده است اما تمام این گفته ها با عنوان های گمراه کننده ای همراه بوده است یعنی بحران انسانی برای یک سازمان بشردوستانه که به دنبال چگونگی خروج خود از سوریه است. پرسش های زیادی در این باره مطرح است که این سازمان (کلاه سفیدها) در دامن زدن به جنگ و بحران سوریه و به وجود آوردن حوادث فاجعه بار نقش داشتند حوادثی که بسیار گسترده هستند.
رابطه کلاه سفیدها با سازمانهای تروریستی و ارتباط داشتن با آنها از لحاظ جغرافیایی این موضوع را ثابت می کند که این بخشی از وظایف آنها در سوریه بوده است اما پرسش اصلی و مهمی که در اینجا مطرح است و تا به حال پاسخی به آن داده نشده است ارتباط این نهاد رسمی با کشورهای عضو اردوگاه مهاجم به سوریه و منطقه و همچنین خروج پر از ابهام آنها از سوریه است.

این مقاله نویس تصریح کرد: پرسش هایی که در این باره مطرح است مربوط به نقش سیاسی این سازمان در سوریه و همچنین ربط دادن نقش آنها به نزاع روسیه با غرب و آمریکا در سوریه و همچنین تدوین حل وفصل نهایی در این کشور است. امروز این موضوع ما را به مطرح کردن پرسشی دیگر سوق می دهد که آیا فعلا نقش این سازمان سیاسی - اطلاعاتی و اجرایی در سوریه پایان یافته است و آیا خروج آنها به معنای پایان یافتن بحران در سوریه و برقراری راه حل سیاسی در این کشور است که ما از جزئیاتش خبر نداریم یا چیز دیگر .

وی افزود: کلیدهای جواب به این پرسش ها برای عرب ها، نزد روسیه است، روسیه ای که در سوریه خودش به یک طرف عربی تبدیل شده است و به نوعی هماهنگ کننده عمومی بین المللی برای حل وفصل بحران های این کشور محسوب می شود. این موضوع بسیار وسیعتر از دانش و اطلاعاتی است که من در اختیار دارم تا اینکه بخواهم درباره جزئیاتش نکته به نکته شرح و توضیح دهم زیرا بحران سوریه حل شدنی نیست مگر اینکه اوضاع سیاسی و جغرافیایی در تمام سرزمین شام از جمله فلسطین سرو سامان داده شود.

این مقاله نویس خاطر نشان کرد: حرف وحدیث درباره جزئیات نقش «کلاه سفیدها» در سوریه و خروج آنها از این کشور که آیا خروجی واقعی و بوده است کنار می گذارم و به بحث لجستیک و ابهاماتی که در این زمینه وجود دارد، می پردازم. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این زمینه یک ابرمرد سیاستمدار در مقابله با غرب و خائنان عرب به شمار می رود. روسیه یک متحد یا شریک متعادل و مورد اعتماد در دنیای عرب ندارد تا بتواند اینگونه ابهامات را برای ما شفاف سازی کند زیرا با هیچ معیاری نمی توان گفت خروج کلاه سفیدها از سوریه بدون جرم وجنایت است و اگر خروج آنها از سوریه بدون جرم هم باشد برای آمریکا و کشورهای غربی مشکل لجستیکی خواهد داشت زیرا تمام طرفهای بین المللی و منطقه ای حاضر در سوریه از جمله دولت سوریه با خروج آنها موافق بودند و هیچکس به خروج آنها معترض نبود.

این مقاله نویس در پایان نوشت: مشکل و بهانه لجستیک برای خروج کلاه سفیدها از سوریه قطعا ساختگی و هدفمند است زیرا آمریکا و کشورهای غربی می توانستند کلاه سفیدها را بدون هیچ بهانه ای مستقیما از سوریه به کشوری دیگر منتقل کنند حال انتخاب کشور اردن برای انتقال آنها و استقبال این کشور از آنها در این برهه از زمان غیر قابل توجیه است و بحث برانگیز و مایه نگرانی زیادی است. هرگونه تصمیم گیری داخلی یا خارجی اردن برای پناه دادن به کلاه سفیدها آسیب زدن به سیاست خارجی و جایگاه سیاسی بین المللی این کشور است زیرا این تصمیم گیری، قطعا تصمیم دولت اردن نخواهد بود بلکه ساخته و پرداخته خارجی ها است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایمن‌سازی نقاط پرتگاهی محور کاج–جونقان
ضرورت واگذاری اختیارات ویژه به استان‌های مرزی برای واردات نهاده های دامی
آغاز طراحی نقاشی دیواری بلند در مسیر ساحلی غربی اهواز
پیش‌بینی کاهش ۳۰ درصدی بارش پاییزی در کردستان
واژگونی و حریق سواری پژو حامل سوخت قاچاق در محور گناباد - قائن
دوری و دوستی قرص آهن و کلسیم
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
گرامی داشت یاد و خاطره ۱۶۷ شهید شهرستان باروق
انتشار کتاب ریحانه سادات به خط بریل
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی در ۵۶۰۰ مدرسه
افزایش تعرفه خدمات دامپزشکی
امکان استعلام اصالت کالای استاندارد از طریق سامانه پیامکی
کشف بیش از ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در شهرستان بجستان
برد آبی پوشان گرمسار مقابل تیم شاهین آمل 
امدادرسانی به مصدومان واژگونی خودروی سواری پراید
معرفی فرمانده جدید مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم رشت
هنرنمایی دانش آموزان مدرسه روستای یزدکان خوی درجشنواره غذا‌های سنتی
هفدهمین جشنواره «نخستین واژه آب» در استان اردبیل آغاز شد
راه یابی فیلم «تولد» از مشهد به جشنواره بین المللی نیویورک
انگلیس پشت پرده اجلاس منامه بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)