• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۶۴۹۵۲
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۳
اقتصادی » مسکن
به علت برداشت بی رویه آب‌های زیرزمینی؛

گسترش فرو نشست زمین و خشکسالی

عضو هیئت­ علمی مرکز تحقیقات راه: فرونشست به علت برداشت بی رویه آب‌های زیرزمینی است؛ نتیجه آن کمبود آب و تبدیل دشت‌ها به کانون‌های گرد و غبار است.

گسترش فرو نشست زمین و خشکسالی در ایرانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛­­ علی بیت اللهی درباره سابقه فرونشست زمین در ایران اظهار داشت: ­در اکثر دشتها و آبخوان های ایران، ­ بیش از 40 سال است که فرو نشست رخ داده­ است. هر دشتی که افت سطح آب زیرزمینی دارد ( همه دشت های ایران) مسلما فرونشست زمین نیز در آنجا در حال رخداد است.

وی با اشاره به اینکه­ نرخ فرونشست در بسیاری از مناطق مستعد در حال گسترش است افزود: ­برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی کشور موجب شده­­که میزان افت سالیانه سطح آب سفره‌های زیرزمینی در اغلب دشت‌های کشور به حد بحرانی برسد. از 609 دشت کشور، تا سال 1394 تعداد 309 دشت از نظر توسعه برداشت آب زیرزمینی ممنوعه اعلام شده است،300 دشت دیگر کشور نیز یا فاقد منابع آب زیرزمینی شیرین قابل توجه و یا دارای آبهای شور و فاقد کیفیت مناسب است.

بیت الهی ادامه داد: میزان فرونشست در دشت رفسنجان، زرند، مشهد و قزوین به میزان30، 25، 25 و 24 سانتیمتر بر سال است. نرخ فرونشست زمین در محدوده دشت تهران ‌‌‌- شهریار حدود 17 سانتیمتر بر سال بوده که برداشت‌های جدید این میزان را در سال‌های 1388 و 1390 و 1395 به ترتیب حدود 24 و 36 سانتیمتر بر سال نشان می دهد. منطقه جنوب و جنوب غربی تهران یکی از مناطق بسیار مهم است که فرونشست در آن گزارش شده است.

وی درباره اثرات فرونشست در گستره تهران نیز گفت: دشت های جنوب غربی و جنوبی تهران متحمل فرونشست قابل ملاحظه ای بویژه در سال های اخیر شده و می شوند.

عضو هیئت­­ علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود:­ ­بیشینه فرونشست در دشت شهریار، جنوب غرب تهران و دشت و رامین نیز گزارش شده است.

وی گفت:­ براساس آمار رسمی تا سال 1391 حدود 50 هزار حلقه چاه در استان تهران وجود دارد که از فیروزکوه در غرب استان تا اخترآباد در شرق و از چرمشهر تا فشم توزیع شده اند.

بیت الهی تصریح کرد: علاوه براین تعداد از چاه های موجود، چاههای غیر مجازی نیز وجود دارند که بدون پروانه حفر شده اند. تعداد دقیق آنها معلوم­ نیست­ولی با درصد عمده ای از چاه های مجاز را برابری می کند که بدلیل عدم وجود کنترل بدون رعایت دبی مجاز و کارشناسی شده، اقدام به استخراج آب زیرزمینی می کنند که بدلیل سرعت پمپ در برخی موارد موجب ماسه دهی چاه ها و تشکیل حفرات ریز و درشت در آبرفت می شوند­­که مهاجرت این حفرات به سطح زمین موجبات تشکیل فروچال را فراهم می سازد.

وی درباره تاثیر فرو نشست بر ساختمانها گفت: بروز فرونشست به دلیل اینکه هیچگونه یکنواختی اثر در کاهش تراز زیر ساختمان ندارد، موجب کج شدگی و بیرون زدگی سطح ساختمان نسبت به سازه‌های مجاور خواهد شد­و این یکی از نشانه‌های این پدیده به شمار می‌آید. از نشانه‌های دیگر این پدیده می‌توان به خردشدگی موزاییک، سنگ و یا کف سازی ساختمان‌ها در طبقه پایین به دلیل گودشدگی خاک زیر پی و نشست ناهمگون اشاره کرد.

­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جریمه مرغدار متخلف در مهاباد
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران
فینال مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در پاکستان
کاراته قهرمانی جهان؛ حذف زودهنگام خدابخشی
مدارس و دانشگاه‌های استان تهران فردا غیرحضوری شد
تحولات اوکراین نشان داد اعتماد به آمریکا اشتباه راهبردی است
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند
قهرمانی مازندران در مسابقات کشتی آزاد دانشجویان دانشگاه آزاد کشور
اتحاد و حفظ وحدت امری ضروری است
نوشته های تازه خوانساری ها
تأکید امام جمعه ارومیه بر حمایت از رییس‌جمهور؛ باید پشتیبان دولت باشیم
فخر ایران
تفکر بسیجی؛ راهبرد عبور از جنگ اقتصادی، رسانه‌ای و فرهنگی
وحدت ملت، سپر اصلی کشور در برابر توطئه‌ها است
شهرستان حاجی‌آباد میزبان دو شهید گمنام بود
بسیج حرکتی پیشرو درجامعه
به زانو درآمدن دشمن با تکیه بر فرهنگ غنی بسیج
حضور پررنگ ایران در نمایشگاه کودک بغداد
بسیج، پشتوانه مقاومت و نماد فرهنگ فداکاری است
حضور مقتدرانه نیروی دریایی در آب‌های بین المللی، نشاندهنده خوداتکایی و خودباوری این نیروی راهبردی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)