• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۹۷۱۷
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۳
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
سیف:

­آمادگی نظام بانکی برای حمایت از صنعت گردشگری داخلی

رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک های کشور در جلسه ای که امروز صبح با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بررسی راهکارهای تقویت ظرفیت سفرهای داخلی کشور پرداختند.

­آمادگی نظام بانکی برای حمایت از صنعت گردشگری داخلیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما از بانک مرکزی، ولی اله سیف در این جلسه درباره مدیریت سفر و تقویت ظریفت های داخلی، عنوان کرد: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند، با این دید می توان به رشد و رونق گردشگری داخلی از طریق افزایش جذابیت های داخلی کشور، کمک کرد. چراکه ایران از ظرفیت های لازم و مناسبی برای رونق گردشگری برخوردار است و قطعاً آمار و ارقام موجود فعلی با توانمندی های صنعت گردشگری کشورمان فاصله دارد و نظام بانکی می تواند نقش مهمی را در ارتقای این صنعت ایفا کند.

وی حوزه گردشگری و اقتصاد مرتبط با آن را حایز اهمیت خواند و گفت: این حوزه نقش مهم و حیاتی در رونق اقتصادی و به طور ویژه در زمینه اشتغال ایفا می کند و در این میان بی شک نظام بانکی می تواند به توسعه این صنعت در کشور یاری رساند.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به جهت‌گیری ها و سیاست های نظام بانکی طی دو الی سه سال گذشته درقبال بنگاه های کوچک و متوسط عنوان کرد: آنچه همیشه در اعطای تسهیلات به بخش های مختلف مدنظر شبکه بانکی کشور بوده است، اعطای آن به صورت جهت دار در جهت دستیابی به اهداف اقتصادی بوده به گونه ای که به این واسطه اثربخشی اقتصاد و نظام بانکی نیز ارتقا یابد.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه خاطرنشان کرد: در همین جهت و از زمان آغاز طرح حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط، این طرح به شیوه‌ای پایه گذاری شد که تمامی بنگاه های صنعتی، کشاورزی، خدماتی و غیره و به ویژه صنعت گردشگری را نیز دربربگیرد. در کنار این مهم یکی از اصلی ترین ویژگی های این بنگاه ها پراکندگی آنها در اقصی نقاط کشور است که می تواند موجب تحرک و رونق اقتصادی شود.

عالی ترین مقام بانک مرکزی با بیان اینکه صنعت گردشگری از ظرفیت بالایی برای توسعه و رشد برخوردار است، اظهار کرد: صنعت گردشگری می تواند یکی از منابع کسب درآمد ارزی باشد و در کنار این مهم،‌ باید تلاش کرد همگام با پیشرفت در این بخش به رشد اقتصادی در سایر بخش ها نیز کمک کرد.

رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به اینکه پروژه باغ موزه بانک مرکزی در حال تکمیل است، عنوان کرد: این پروژه ها از ظرفیت مناسبی برای حضور و مشارکت ها بانک ها برخوردار است. برای نمونه بانک های قدیمی کشورمان می توانند اشیای ذی قیمت و گران بهایی را که در مجموعه های خود دارند به معرض دید عموم بگذارند و در کنار آن بایگانی های متعلق به افراد ملی، مذهبی و سیاسی را نیز نمایش دهند. همچنین بانک ها هر یک می توانند با نام خود دارایی ها و ثروت ارزشمندشان را در باغ موزه بانک مرکزی خود ثبت کنند و در معرض دید عموم بگذارند.

همچنین به گفته سیف بانک ها با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، می توانند طرحهای نیمه تمام در این زمینه را به مرحله اتمام و اجرا برساند تا این گونه زمینه لازم برای بازگشت طرح های مورد اشاره به چرخه بازدهی فراهم شود.

بنا به گفته رییس کل بانک مرکزی به منظور تسهیل فعالیت های واحدهای گردشگری می توان با رعایت اصول کلی، برخی بخشنامه ها را به روزرسانی کنند.

* صنعت گردشگری به رونق سایر بخش های اقتصادی کمک می کند
علی اصغر مونسان، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با بیان اینکه این بخش جز نادر بخش هایی است که در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اثرگذار است، افزود: در بعد اقتصادی این بخش در ایجاد اشتغال با سرمایه اولیه بسیار پایین تر نسبت به سایر بخش ها بازدهی بالایی خواهد داشت؛ لازم به ذکر است یکی دیگر از ویژگی های این صنعت ایجاد اشتغال پایدار است به واسطه این صنعت است.

معاون رییس‌جمهور، صنعت گردشگری در زمینه ایجاد درآمد ارزی و ریالی در کشور موثر است، عنوان کرد: یکی از مهم ترین اهداف مرتبط با صنعت گردشگری به مانند دیگر کشورها، کمک این صنعت به ایجاد رونق اقتصادی است. باید به خاطر داشت که این صنعت موجب رونق در سایر بخش ها می شود، به طور مثال صنعت حمل ونقل اعم از زمینی، هوایی، دریایی، ریلی و غیره زمانی به شکوفایی می رسد که صنعت گردشگری رونق یابد.

مونسان با بیان اینکه در کشور درخصوص آمارهای مرتبط با درآمدهای ناشی از گردشگری، تنها ارز وارد شده ازجانب گردشگران خارجی محاسبه می شود، افزود: متأسفانه در این زمینه حساب اقماری گردشگری وجود ندارد و برآورد دقیقی نسبت به سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی وجود ندارد، از این رو نیاز است بانک مرکزی، مرکز آمار ایران و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سهم گردشگری خارجی و داخلی را در تولید ناخالص داخلی کشور به صورت دقیق محاسبه کنند. برای مثال سهم مستقیم و غیرمستقیم صنعت گردشگری در تولید ناخالص داخلی جهان حدود 7 هزار میلیارد دلار درآمد گردشگری به صورت غیرمتسقیم و غیرمستقیم در تولید ناخالص داخلی جهان است. که براساس برآوردهای سازمان جهانی سفر، سهم گردشگری در اقتصاد ایران حدود 7.5 درصد از کل تولید ناخالص داخلی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه حمایت از تولید نباید تنها به حوزه های صنعت و کشاورزی محدود شود، اظهار کرد: صنعت گردشگری نیز به مانند این بخش ها نیازمند حمایت است و قطعاً هر یک از بخش هایی که در این باره به آنها اشاره شد، نیازمند بازار است که این مهم از طریق صنعت گردشگری فراهم می شود.

رییس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به دستاوردهای دولت تدبیر و امید طی سالیان اخیر در حوزه گردشگری عنوان کرد: در دولت فعلی اقدامات چشمگیری در این حوزه انجام شده است و برای نمونه در حال حاضر حدود 158 هتل 4 تا 5 ستاره در کشور وجود دارد و برآورد ما این است که این میزان به 240 هتل تا پایان دوره دولت فعلی برسد، همچنین اقدامات مناسبی نیز در زمینه واحدهای بوم گردی انجام شده است. همچنین در افق 1404، 20 میلیون گردشگر خارجی و 80 میلیون گردشگر داخلی برآورد شده است، که در حال حاضر حدود 46 میلیون سفر ثبت شده است و بیش از 5 میلیون گردشگر ورودی به کشور را ثبت کرده ایم.

به گفته مونسان صنایع دستی در داخل به دلیل همخوانی و دارا بودن ویژگی های اقتصاد مقاومتی می‌تواند موجب بهبود و رونق کسب و کار شود و صادرات به خارج کشور در این حوزه را افزایش دهد.

مونسان با اشاره به همکاری و مشارکت بانک ها در طرح های پیشین این سازمان عنوان کرد: خوشبختانه شبکه بانکی پیش از این در صنعت گردشگری فعالانه حضور داشته است و ما نیز از آمادگی کافی برخورداریم که برای تکمیل پروژه های نیمه تمام سرمایه گذارانی را به بانک ها معرفی کنیم.

در این جلسه مدیران عامل بانک ها ضمن استقبال از همکاری و مشارکت در طرح های مرتبط با گردشگری، پیشنهاداتی را به منظور استفاده از توان و ظرفیت های اقتصادی این حوزه ارایه کردند که از این موارد می توان به حمایت از پروژه های منطبق با استانداردهای روز دنیا، بهبود بهره گیری از توان بانکداری الکترونیک در اماکن گرشگری مانند هتل ها و غیره، امکان اتصال به سایت های معتبر به آژانس های گردشگری، ایجاد صندوق ضمانت در حوزه گردشگری، توجه به فرهنگ سازی، اختصاص یارانه به مجریان طرح ها، طراحی سفرکارت ها، بهبود و ارتقای مجتمع های بین راهی، امکانات بهداشتی، اتمام پروژه های نیمه تمام در حوزه گردشگری اشاره کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرمت تنها مسجد چهار مناره تاریخی در داراب
عطر شهدا در قم پیچید
کمک ۲ میلیارد ریالی جانباز کاشمری به حوزه سلامت
استقبال پرشور دانش‌آموزان هرمزی از پیکر مطهر شهید گمنام
رکوردی تازه در توسعه تجدیدپذیرها تا پایان سال
ویژه‌ برنامه‌های رادیو صبا در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) 
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن 
شهر قم با تشییع شهدا عطر آگین شد 
تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید گمنام در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح خوزستان
فردا: سپاهان - الحسین در نبرد صدرنشینی
ورود اولین محموله کولبری از کشور پاکستان به خراسان جنوبی
امروز: تراکتور به دنبال ۳ امتیاز در خانه نسف قرشی
تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام -استان‌ها (۲)
نزاع خونین در خواف؛ ۲ نفر جان باختند
دیار علویان در سوگ بانوی دو عالم نشست
احترام نظامی فرمانده مرزبانی گلستان به شهدای گمنام
پخش زنده فوتبال ایران و چین تایپه در قاب شبکه ورزش
همراهی و فداکاری مردم، سرمایه‌ای بزرگ برای ایران اسلامی
دختر پرتابگر دیسک ایران هفتم شد
عملکرد نامطلوب برخی دستگاه‌های خوزستان در اجرای قانون هوای پاک 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
آلودگی شدید هوا در تهران
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)