پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، اداره بازرسی عمومی آمریکا در بازسازی افغانستان، موسوم به « سیگار »، در گزارشی اعلام کرد در سال گذشته میلادی نیروهای امنیتی افغان حدود 18 هزار نفر از اعضای خود را از دست داده اند.
این نهاد وابسته به کنگره آمریکا پیشتر در گزارش سه ماهه خود به تاریخ 30 آوریل اعلام کرده بود که تا 31 ژانویه گذشته، شمار نیروهای امنیتی افغان با کاهش حدود ده درصدی به 296 هزار و 409 نفر رسید. بنا بر اعلام سیگار، این برآوردها براساس ارقام « نادرست » ارائه شده از سوی نیروهای مسلح آمریکایی در افغانستان بود. این سازمان روز سه شنبه در گزارشی ارقام اصلاح شده را اعلام کرد. براساس این گزارش تا تاریخ اعلام شده (31 ژانویه) شمار نیروهای پلیس و سربازان افغان 313 هزار و 728 نفر بود.
سیگار اعلام کرد: این ارقام جدید همچنان نشان می دهد که میزان کاهش نیروهای افغان بین ژانویه 2017 تا ژانویه 2018 قابل توجه است. در این بازه زمانی از شمار نظامیان افغان 17 هزار و 980 نفر کاسته شده است. هر چند که این رقم در مقایسه با سالهای گذشته کمتر است، اما همچنان قابل توجه است. در گزارش ماه آوریل، تلفات نیروهای نظامی افغان 36 هزار نفر اعلام شده بود.
این ارقام جدید در حالی منتشر شده است که ارتش افغانستان و نیروهای آمریکایی در شهر فراه در غرب افغانستان در حال جنگ با طالبان هستند. مقامات افغانستان روز چهارشنبه اعلام کردند نیروهای ارتش موفق شده اند نیروهای طالبان را به اطراف شهر فراه، مرکز استانی با همین نام، به عقب برانند.
گزارشگران سیگار تصویری وحشتناک از شرایط امنیتی افغانستان که گروههای تروریستی همچون داعش یا طالبان طی چند ماه اخیر حملات خود را به پلیس و ارتش این کشور تشدید کرده اند، ارائه می کند. براساس این گزارش، همچنین شمار تلفات غیرنظامیان افغان از زمان افزایش عملیات نیروی هوایی ارتش افغانستان در پی کاهش حملات هوایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) افزایش یافته است.
نتایج این گزارش کاملا با اظهارات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در تناقض است. پنتاگون می گوید طالبان اکنون در موضع دفاعی قرار دارند و برخی از آنها آماده شرکت در مذاکرات صلح هستند.