• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۶۸۳۰
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
سیف در حاشیه جلسه ستاد اقتصادی دولت؛

اختصاص ۷ میلیارد دلار ارز برای واردات

رئیس کل بانک مرکزی از اختصاص ۷ میلیارد دلار ارز برای واردات از ابتدای ابلاغ سیاست‌های جدید ارزی تا کنون خبر داد.

اختصاص ۷ میلیارد دلار ارز برای وارداتبه گزارش خبرگزاری صداو سیما ولی اله سیف در حاشیه جلسه ستاد اقتصادی دولت در جمع خبرنگاران افزود: در این مدت معادل ۴ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات انجام شده و عملکرد مناسبی است که با روند عادی جریان واردات و صادرات کشور تطبیق می‌کند.
وی با بیان اینکه در یکی دو هفته اول برای صادرات کشور، واریز ارز به حساب از طریق بانک‌ها و سامانه نیما نقص هایی داشت گفت: اکنون این روند جریان عادی خود را پیدا کرده است و در این باره معادل یک میلیارد و دویست میلیون دلار ارز ناشی از صادرات کالاهای غیرنفتی به نظام بانکی برگشته است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به جلسه امروز ستاد اقتصادی دولت گفت: عمده بحث تمرکز در آخرین وضعیت استقرار ترتیبات جدید ارزی است که فضای اقتصادی کشور به چه نحوی دارد عملکرد خود را نشان می دهد.
سیف افزود: به نظر می‌آید که همه ذینفعان با این ترتیبات و مدل جدید ارزی، ارتباطات مناسب خود را برقرار کردند و کارهایشان به روش عادی انجام و حل و فصل می‌شود ضمن اینکه مشکل اساسی و حادی در این رابطه وجود ندارد البته این به معنی کامل شدن و تکامل سامانه و ترتیبات جدید ارزی نیست بلکه یکسری نیازهای ریز و موارد جزئی وجود دارد که به تدریج در آینده و هفته به هفته بر شرایط ترتیبات ارزی افزوده می‌شود و وضع را بهتر می کند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه همه صرافان، بازیگران و فعالان مرتبط با ارز با سیستم آشنایی پیدا کردند یک دستاورد مثبت و بزرگی است البته همه دستگاه‌ها همکاری کردند بانک مرکزی محور کار بود و در سایه همکاری هایی که انجام شده بانک مرکزی توانسته است این وضعیت را ایجاد کند به ویژه در شرایط جدید و فضای بین‌المللی جدید این یک دستاورد بسیار بزرگ است.
سیف گفت: حاکمیت به بانک مرکزی به عنوان متولی تراز ارزی کشور این ابزار را داده تا بتواند اشراف و کنترل کامل در جریان ورود و خروج ارز در کشور داشته باشد و بتواند با دقت کامل منابع ارزی کشور را که سرمایه ملی است به نیازهای اولویت بیشتر تخصیص دهد.
وی افزود: علاوه بر این در جلسه امروز ستاد اقتصادی دولت همکاران من در بانک مرکزی گزارشی از آخرین وضع سامانه نیما ارائه کردند که چه قابلیت و انعطاف هایی دارد و چگونه می تواند متناسب با تغییر شرایط انعطاف لازم را داشته باشد تا بتواند ابزار مناسب را به حاکمیت بدهد که اولویت ها رو جابجا و سیاست‌های جدید خود را در این ترتیبات پیاده و عملیاتی کند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: فکر می کنیم سامانه نیما هم سرمایه ملی است که توانسته است به عنوان یک هماهنگ کننده با همه سامانه های موجود که در گذشته ایجاد شده بودند ارتباط برقرار کند و مدیریت فضای ارزی کشور را بر عهده بگیرد که این هم یک دستاورد بزرگ است که می تواند در آینده به تدریج تکامل بیشتری یابد.
سیف افزود: خوشبختانه روزها و هفته گذشته فعالان اقتصادی و صرافان مرتبط با سامانه نیما در وقت های مناسبی که در بانک مرکزی تعیین شده آموزش های مناسبی دیدند که در آن با حوصله و جزئیات و با دقت همه نکات آموزش داده شده است.
وی ادامه داد: صرافان نقش جدی در بازار ارز دارند لذا ضمن ارج گذاشتن به تلاش‌های آنان، فضای مناسب تری را در آینده در قیاس با آن چیزی که الان وجود دارد برای آنان ایجاد خواهیم کرد فعلاً صرافان در رابطه با حوالجات و نقشی که دارند در سامانه نیما تعریف شده‌اند.
سیف گفت: در ترتیبات جدید بحث امکان خرید و فروش اسکناس را هم اگر بتوانیم ببینیم سامانه نیما کامل می‌شود این موضوعی است که هم اکنون در دست بررسی است ضمن اینکه اعلام کردم که صرافان می‌توانند بخشی از ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی را که دریافت می‌کنند به صورت اسکناس هم دریافت کنند بانک مرکزی ترتیباتی هم خواهد داد که اینها به صورت اسکناس در اختیار نظام بانکی هم قرار گیرد.
وی درباره مقابله با بازار قاچاق ارز و تبعات روانی آن بر بازار سکه و طلا گفت: همانطوری که قبلاً گفتم و این روزها بیشتر این مطلب دارد باز می شود واقعیت این است که دشمنان ما از حربه جنگ روانی دارند در اقتصاد ما رخنه و تزلزل ایجاد می‌کنند ما باید آگاهی داشته باشیم و به نحو مناسبی با آن برخورد کنیم.
سیف گفت: حجم عملیات ارزی که در بازار سیاه و قاچاق ارز اتفاق می‌افتد بسیار اندک است و کسی نمی‌تواند مشخص کند که چه کسی خرید و چه کسی فروخت و حجم آن چقدر بود؟ به همین دلیل ما نمی‌توانیم فعلا به آن بها دهیم این رقم و عددهایی که هم اعلام می شود بیشتر در شبکه های مجازی عنوان می‌شود.
وی افزود: آنچه مسلم است این است که بعضی از نیازهای قابل قبول منطقی وجود دارد که ما هنوز آن را تعیین تکلیف نکردیم که باید آن را در مدل جدید تعیین تکلیف کنیم که در دست اقدام است.
سیف گفت: افرادی که می خواهند نیاز واقعی ارزی خود را تامین کنند کل نیازشان از طریق ترتیبات جدید، سامانه نیما و نظام بانکی تامین می‌شود و نیازی به رفتن به سراغ بازار سیاه نیست.
وی افزود: علت فعالیت بازار سیاه و قاچاق ارز این است عده ای می خواهند فعالیت‌های تخریبی بر اقتصاد انجام شود مثلا تامین مالی می‌کنند قاچاق را که بهترین نوع آن قاچاق کالاست ضمن اینکه می‌تواند مواردی از قبیل مواد مخدر و چیزهای دیگر هم باشد.
سیف گفت: ما نباید نسبت به بازار سیاه ارز نگران باشیم زیرا مطلب مهم انتقال سرمایه است یعنی سرمایه ملی باید به مصرف نیازهای واقع اقتصاد کشور برسد ما هم قابلیت و امکان اولویت گذاری برای تامین ارز کشور را در این شرایط جدید پیدا کردیم. یعنی مواردی را به مصلحت اقتصاد کشور نمی‌دانیم البته تصمیم گیری و سیاستگذاری آن با بانک مرکزی نیست این ابزار در اختیار حاکمیت است که از طریق وزارت صنعت ،معدن و تجارت و هیئت دولت تعیین می شود و بانک مرکزی عامل اجرایی آن است این کار می‌تواند با دقت نظر انجام شود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به آغاز سیاست های جدید ارزی گفت: ما یک اقدام سریع ضربتی داشتیم و اقدامی که به تدریج با تصمیمات سنجیده و متناسب با نیاز در دستور کار قرار گرفت، در اقدام سریع در بدو امر به‌گونه‌ای باید سریع عمل می‌کردیم که هیچگاه توقفی در جریان طبیعی تجارت خارجی کشور اعم از واردات و صادرات به وجود نیاید که به طور قاطع می‌گویم این کار با موفقیت انجام شده است.
سیف افزود: البته در مباحث فرعی و جنبی در برخی موارد تصمیماتی گرفتیم که ممکن باشد در مواردی تجدیدنظر شود از جمله آن ارز مسافری است ضمن اینکه موارد ۳۳ گانه را نیز بانک مرکزی تعریف کرده است لذا در آینده در کمیته که در بانک مرکزی تشکیل شده و دستگاه‌های ذیربط در آن حضور دارند تصمیمات جدید اتخاذ می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان یازدهمین کنگره ملی شعر بسیج در زنجان
ممنوعیت تردد مرزنشینان از مرز تمرچین
نایب قهرمانی ورزشکار کردستانی در مسابقات پاراگلایدر
امضای تفاهم نامه آبرسانی به ۹۰۰ روستای دارای تنش آبی در آذربایجان غربی
کاهش ذخایر آب سد‌های استان بوشهر
دانشجویان امروز، افسران جنگ نرم فردا هستند
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حسینعلی جعفری
صعود کوهنوردان قمی به قله شیرباد «بام خراسان»
حمایت از نخبگان ، دغدغه مشترک همه مسئولان
گره ترافیکی حرم حضرت عبدالعظیم و بازار قدیم ری باز می‌شود
دعوت چهار کشتی گیر نونهال کردستانی به اردوی تیم ملی
گشایش نمایشگاه کوچه‌های بنی‌هاشم در دیزج‌دیز خوی
برگزاری مسابقات ورزش های الکترونیک
۷۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی در تدارک برگزاری انتخابات شورا‌ها
قاتل خاموش در میانه جان یک نفر را گرفت
اعلام ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته کتاب
دو خانه تاریخی دامغان به سرمایه‌گذار واگذار شد
آخرین قطعه لوله‌گذاری طرح انتقال آب به شهر‌های شمالی کرمان
مصدوم شدن 6 نفر در تصادف زنجیره‌ای اتوبان ذوب‌آهن
اعزام ۱۴۰۰ نفر از دانش آموزان آذربایجان غربی به مناطق عملیاتی جنوب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)