به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، علی دارایی مدیر گروه پژوهشی شیمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه
بیش از ۸۰ درصد معادن قیر طبیعی کشور در استان کرمانشاه متمرکز شده است، افزود: قیر یک ماده هیدرو کربوری و میتوان بسیاری از محصولات کربنی ارزشمند را از آن تولید کرد.
وی ادامه داد: با توجه به این ثروت خدادادی در استان، گروه پژوهشی شیمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه از سال ۱۳۸۴ بخشی از فعالیتهای خود را در خصوص فراوری قیر طبیعی متمرکز کرده که نتیجه آن انجام چندین طرح آزمایشگاهی نیمه صنعتی، ثبت چندین اختراع و چاپ مقالات در کنفرانسهای بین المللی بوده است.
دارایی در ادامه با بیان اینکه یکی از محورهای شبکه برنامه این گروه در سالهای (۹۵-۹۲) در خصوص تولید فراوردههای صنعتی از قیر طبیعی بود که نتایج بدست آمده از آن تصویب طرح ملی تولید کربن فعال از قیر طبیعی با ظرفیت صد تن در سال با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی و عقد قرارداد پژوهشی با سازمان انرژی اتمی ایران جهت تولید گرافیت از دیگر نتایج این شبکه میباشد.
وی افزود: با توجه به نتایج بدست آمده و پیشنهاد معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی کشور زمینه فعالیت شبکه برنامه آینده گروه شیمی در سالهای (۹۷-۱۴۰۰) بصورت تخصصی در خصوص فراوردههای صنعتی از قیر طبیعی متمرکز شده است.
دارایی تصریح کرد: در حال حاضر مصرف کربن فعال در کشور ۱۴۰۰ تن در سال میباشد که فقط ۲۰۰ تن از این مقدار تولید داخل کشور است و بقیه از طریق واردات از کشورهای سوئد، هلند، ژاپن، آلمان و چین تامین میشود.
مدیر گروه پژوهشی شیمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با اشاره به اینکه کربن فعال یک سری از مواد جذب کننده سطحی با جنسی زغالی و جنسی کریستالی میباشد که در ساختار داخلی آن روزنههای زیادی وجود دارد و در هیچ حلال شناخته شدهای حل نمیشود، گفت: برجستهترین مشخصه کربن فعال حذف انتخابی آلاینده هاست.
یر گروه پژوهشی شیمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه در پایان تصریح کرد: زغال فعال شده کاربرد بسیار فراوانی در فرایندهای جذب از فاز مایع و یا فاز گاز دارد که میتوان به مصارف آن در پالایشگاههای نفت، گاز و پتروشیمی، آب و پساب، استخراج فلزات با ارزش صنایع دفاعی، دارویی و بهداشتی، شیمیایی، رنگ و رزین نساجی و باف حلالها و مواد شیمیایی اشاره کرد.