• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۰۷۱۷۱
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

آغاز مرمت و حفاظت اضطراری بنا‌های تاریخی آسیب‌دیده از زلزله غرب کشور

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی گفت: سفر به غرب کشور با هدف برنامه ریزی برای اجرای فوری مرمت و حفاظت اضطراری انجام شده است.

به‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محمد حسن طالبیان تاکید کرد: تجهیز کارگاه و تشکیل گروه مرمت و حفاظت نخستین اقدام برای این بنا‌های ارزشمند است.

وی به همراه جلیل بالایی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه از آثار تاریخی شهرستان سرپل ذهاب و قصر شیرین که در زلزله هفته گذشته آسیب دیده‌اند بازدید کرد.

طالبیان با اشاره به اینکه گروه‌های مرمت اضطراری از ۲۸ آبان وارد مرحله اجرایی شده است گفت: با کمک استادکاران شاخصی در حوزه مرمت آثار تاریخی استان کرمانشاه و افراد محلی مرمت آثار تاریخی انجام می‌شود.

طالبیان با تاکید بر اینکه این آثار تاریخی به‌لحاظ هویتی برای منطقه بسیار مهم است افزود: برخی از بنا‌ها مشکلاتی دارند که اگر به فوریت رسیدگی نشود ممکن است در پس لرزه‌ها وضع بدتری پیدا کنند.

وی ادامه داد: زلزله تخریب اساسی نداشته است و به غیر از دو مجموعه تاریخی، وضع سایر آثار بغرنج نیست و می‌توان با مرمت جزئی آثار تاریخی را به وضع قبل بازگرداند.

معاون میراث فرهنگی با بیان اینکه بازدید ما از شهرستان دالاهو آغاز شده است، گفت: اثر تاریخی طاق‌گرا آسیب ندیده و سالم است فقط سنگ‌هایی که از کوه‌ها ریخته است و منجر به تخریب دیواره جاده منتهی به طاق‌گرا شده است.

طالبیان خاطرنشان کرد: این جاده نیازمند بازسازی است که با همکاری اداره راه استان باید این کار انجام شود.

وی تصریح کرد: دیواره‌ها و طاق‌های ضلع جنوبی بنای زیج منیژه در شهرستان سر پل ذهاب نیز بر اثر زلزله ۵ درصد آسیب دیده است که امکان مرمت سریع این اثر وجود دارد.

طالبیان افزود: قلعه‌گبری در سرپل‌ذهاب که یک دیواره آن ریخته و حدود ۷ درصد تخریب داشته است نیز با سرعت به دست استادکاران مرمت استان مرمت می‌شود.

معاون میراث‌فرهنگی با بیان اینکه مجموعه مقابر ابودجانه و مسجد عبدالله بن عمر در ریجاب دو اثر تاریخی هستند که درخصوص بقیه آثار آسیب بیشتری دیده‌اند گفت: مسجد عبدالله بن عمر یکی از بنا‌های متعلق به صدر اسلام یا میانه قرون اسلامی است و از نظر پلان و طراحی اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی ادامه داد: سنگ‌هایی که بر اثر زلزله ریخته از کوه ریخته است منجر به تخریب بام و مناره مسجد شده، مناره در دو سه نقطه نیازمند مرمت فوری است و دو ترک در پشت بام ایجاد شده است که باید با سرعت رسیدگی شود تا در پس لرزه‌ها آسیب جدی به بنا وارد نشود.

طالبیان با تاکید کرد بر اینکه مقابر ابودجانه یکی از مجموعه‌های مهم تاریخی استان کرمانشاه است گفت: در این اثر تاریخی ۱۰ میل تخریب شده و مقبره اصلی آسیب دیده است که گنبد مقبره نیازمند کلاف‌بندی است و باید مرمت اضطراری انجام شود.

معاون میراث‌فرهنگی خاطر نشان کرد: آتشکده چهارقاپی از دیگر آثار تاریخی منطقه یک ترک کوچک دارد و ۵ درصد آسیب دیده است که با سرعت قابل مرمت است.

طالبیان با بیان اینکه کاروانسرای قصرشیرین که یک کاروانسرای مهم است و در مسیر جاده ابریشم قرار دارد دچار تخریب شده است افزود: این اثر تاریخی که بسیاری از حجره‌های آن بازسازی شده است باید با سرعت مرمت شود.

وی با ابراز تاسف از اینکه اداره اوقاف بارگذاری غیراصولی در این کاروانسرا داشته است که مغایر با نگهداری بنا‌های ثبتی است گفت: مدیر کل میراث فرهنگی استان باید با سرعت شرایط مرمت و حفاظت از این اثر تاریخی را فراهم کند.

طالبیان افزود: در کاخ خسرو نیز فقط خشکه چینی‌های ازاره دیوار‌ها و حدود ۲ تا ۳ درصد آسیب دیده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برتری رعد پدافند زنجان و نفت و گاز امیدیه در هفته چهارم لیگ برتر واترپلو
عملیات احداث جاده یموق – کهنه‌جلگه در مانه آغاز شد
افتتاح هشت طرح در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان
سه ضلع محاسبات مالیاتی تکمیل شد
موفقیت تیم تیراندازی پتروشیمی گچساران در المپیاد خلیج فارس
رقابت ۲۶۰ نوجوان گستانی در مسابقات کشتی آزاد و فرنگی استان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ برتری حسن یزدانی مانع قهرمانی بانک شهر نشد
اجراي طرح ارتقاء امنيت اجتماعي و افزايش گشت هاي شبانه در "بافت"
تخریب ابر ویلای غیرمجاز
بزرگترین جشن تکلیف دانش آموزان دختر در اسفراین برگزار شد
تجلیل از ۴۰ سال سابقه درخشان نیکوکاری در اصفهان
درخشش آی‌دی‌جودوکاران بافقی در نخستین دوره مسابقات قهرمانی کشور
شکست دو نماینده هرمزگان در لیگ برتر فوتسال کشور
نایب قهرمانی کردستان در رقابت های کونگ فو کشور
ارتفاعات تهران برفی می‌شود
گردهمایی نوآوری و مالیات
خلق آثار هنری از ضایعات آهن توسط مکانیک خلاق
چشم انتظاری خانواده‌های اسرا و نقض بی پایان آتش بس
برگزاری مرحله نهایی کتابخوانی کتاب دختران آفتاب
دریافت شهریه غیرقانونی علت پلمب مدرسه غیردولتی زرند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)