پایگاه اینترنتی روزنامه الکترونیکی رای الیوم که از لندن به روز رسانی می شود در مطلبی با اشاره به اعتراض ها در مغرب علیه عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی نوشت: شهروندان مغربی عصر جمعه با برگزاری تظاهراتی در مقابل مقر پارلمان مغرب، خواستار تصویب قانونی برای جرم تلقی شدن عادیسازی روابط با اسرائیل شدند.
به گفته معترضان، این تظاهرات اعتراض آمیز «همزمان با پررنگ شدن موضوع عادی سازی با
صهیونیست ها در زمینه های هنری و ورزشی» برپا شده است.
این تظاهرات در مقابل پارلمان، بنا به درخواست «ائتلاف مغرب به خاطر فلسطین و مخالفت با عادیسازی روابط با اسرائیل (ائتلاف غیر دولتی)» که متشکل از پانزده انجمن حامی فلسطین در مغرب است، برگزار شد.
به نوشته این پایگاه، شرکتکنندگان در این تظاهرات پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود «ملت خواهان جرم شمردن عادیسازی روابط است»، «نه، نه به عادیسازی روابط و نه به شتاب برای عادی سازی»، «فلسطین امانت است و عادیسازی روابط خیانت».
محمد مضمان، در سخنانی به نمایندگی از ائتلاف یاد شده گفت: « ما شاهد افزایش روند عادی سازی روابط با اسرائیلی ها هستیم. پس از مشارکت خواننده اسرائیلی در جشنوراه هنر در شهر طنجه (شمال مغرب) ، قرار است سه اسرائیلی در تجمعی ورزشی که امروز شنبه در رباط برگزار می شود، شرکت کنند».
رای الیوم نوشت: دستیابی به اطلاعات و اظهار نظر هیچ یک از مسئولان مغربی میسر نشد اما دولت این کشور معمولا می گوید رباط «هیچ رابطه اقتصادی با رژیم اسرائیل ندارد و هیچ کالایی از آنجا وارد نمی کند».
این تظاهرات پس از آن برگزار شد که هفته گذشته یک خواننده اسرائیلی صهیونیست در یک جشنواره هنر و موسیقی در شهر طنجه شرکت کرده بود.
هفته پیش نیز صدها فعال مغربی در طنجه در اعتراض به مشارکت این خواننده اسرائیلی در جشنواره موسیقی تظاهرات کردند.
رای الیوم نوشت: «أحمد اویحان» رئیس «دیده بان ملی مخالفت با عادی سازی» گفت: ملت مغرب که موضوع فلسطین را نخستین آرمان خود میدانند، از اقدام برخی طرفها به میزبانی و استقبال از صهیونیستها متعجب هستند و این مسئله برای آنها جای سوال دارد.
اویحان افزود: متأسفانه یک پیشنویس قانونی درباره جرم تلقی شدن هرگونه عادی روابط با اسرائیلی ها که چهار فراکسیون پارلمانی بر سر آن توافق کرده بودند، همچنان مسکوت ماند اما امروز ما خواهان آن هستیم که این قانون دوباره مطرح و در پارلمان بررسی شود.
در دسامبر سال دوهزار، همزمان با آغاز انتفاضه دوم فلسطین (انتفاضه مسجد الاقصی)، مغرب دفتر ارتباطات اسرائیل را در رباط تعطیل کرد که این امر به معنای قطع روابط دیپلماتیک میان دو طرف بوده است.