به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد رحیم نیازی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن اشاره به اینکه محصول کشت بهاره در فصل پائیز روانه بازار میشود، گفت: کشت این محصول در مناطق سردسیری کشور همانند اردبیل، همدان، کردستان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی و شمالی، زنجان، چهار محال بختیاری و... هم آغاز شده است.
وی افزود: بیشترین سطح زیر کشت و تولید سیب زمینی در ایران مربوط به مناطق سردسیری است.
رحیم نیازی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر تولید یک کیلو سیب زمینی برای کشاورز ۸۰۰ تومان تمام میشود، اظهارداشت: متاسفانه سیبزمینی کاران به رغم هزینه گزاف تولید هرساله محصول خود را با نصف بهای تمام شده به فروش میرسانند.
رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به اینکه سیب زمینی کاران در چند سال اخیر ضررو زیان زیادی را متحمل شده اند، گفت: کشت سیب زمینی در صورت مقرون به صرفه نبودن تبعات زیادی از جمله کاهش سطح زیر کشت و ... را به همراه دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه ز. حمت تولید سیب زمینی با کشاورز، ولی سود بهای این محصول به جیب دلالان و اسطهها ریخته میشود، افزود: بحث فاصله قیمت خرید از کشاورز تا بازار از مشکلات بزرگ بخش کشاورزی است چرا که سود اصلی به جیب دلالان میرود و کشاورز که بیشترین زحمت را در این میان کشیده متضرر میشود.
وی بر لزوم برندسازی و بسته بندی محصول سیب زمینی در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر فروش سیب زمینی کمتر از هزار تومان به ضرر کشاورز است.
نیازی با اظهار اینکه دولت باید به فکر تولید و اشتغال کشور باشد، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و دیگر دستگاههای مرتبط باید حاشیه بازار محصولات کشاورزی به ویژه سیب زمینی را با هدف پایداری تولید کنترل کنند.
وی در پایان با تا کید بر اینکه قیمت سیب زمینی باید به یک نقطه تعادل برسد تا مصرف کنندگان گران نخرند و تولیدکنندگان متضرر نشوند، یادآورشد: برای دستیابی به این نقطه «متعادل سازی سطح زیر کشت» و «کنترل و تنظیم بازار» باید بصورت جدی در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
کشاورزی حفاظتی پلی به سوی امنیت غذایی و کشاورزی پایدار
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: کشاورزی حفاظتی در افزایش امنیت غذایی و کشاورزی پایدار از جایگاه ویژهای برخوردار است.
یوسف هاشمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: این نوع کشاورزی بهره برداری کارآمد از منابع آب و خاک را با حفاظت و مراقبت محیط زیست گرا از این منابع پیوند میزند تا زمینه برای پایداری کشت و کارها در کشاورزی فراهم شود.
وی همچنین اظهار داشت: تحقق پذیری این مهم مستلزم مدیریت یکپارچه منابع آب، خاک و عوامل زیستی موجود و سایر نهادههای مصرفی است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: کشاورزی حفاظتی با هدف حفظ بهره وری و عملکرد گیاهان زراعی همزمان با کاهش فرسایش خاک و دیگر اثرات محیطی در سطح دنیا رواج یافته است.
وی افزود: گسترش این نوع کشاورزی به لحاظ «حفظ منابع آب، خاک، کنترل و پیشگیری از فرسایش آب و خاک»، «تغذیه بهینه خاک و افزایش استفاده از کودهای آلی»، «افزایش حجم آب نافذ به درون خاک»، «بهبود چرخه عناصر معدنی و حفظ ترکیبات آلی خاک»، «حفظ میکرو ارگانیسمهای متنوع مفید خاک»، «بهبود حاصلخیزی و انعطافپذیری خاک» و «کاهش قیمت واقعی تمام شده محصولات کشاورزی» و ... بسیار حائز اهمیت است.
هاشمی در ادامه جایگاه کشاورزی حفاظتی را در «افزایش امنیت غذایی» و «کشاورزی پایدار» بسیار برجسته توصیف کرد و اظهار داشت: بدون شک با رعایت اصول کشاورزی مورد اشاره میتوان به طور همزمان با حفظ منابع طبیعی (آب و خاک) برای تولید موادغذایی، عملکرد محصول را بطور شایان توجهی افزایش و تثبیت کرد.
وی اضافه کرد: از دیگر مزایای کشاورزی حفاظتی میتوان به صرفه جویی در نیروی کار، حفظ رطوبت خاک، کاهش رواناب، صرفه جویی در مصرف آب، کاهش هزینه تولید، حاصلخیزی پایدار خاک و حفظ محیط زیست اشاره کرد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران راه نجات کشاورزی کشور را توجه به کشاورزی حفاظتی اعلام کرد و افزود: این روش راهکاری برای توسعه پایدار کشاورزی در مملکت است.