• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۷۸۰۰۹
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گفتگوی ویژه خبری؛

فرسودگی 45 درصد تخت های بیمارستانی کشور

قائم مقام وزیر بهداشت: 45 درصد تخت های بیمارستانی کشور فرسوده هستند و ارزش بهسازی ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر ایرج حریرچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: این تعداد در سال 86 ، هفتاد و سه درصد مجموعه تخت های بیمارستانی کشور بود و هدف گذاری ما رساندن این تعداد به 30 درصد در سال 1399 است. 

وی گفت: در تهران وضعیت بدتر است به طوری که در سال 86، هشتاد و هفت درصد تخت های بیمارستانی فرسوده بود که امسال به 75 درصد کاهش یافته و هدفگذاری ما برای سال 99 رساندن این تعداد به 38 درصد است. 

حریرچی افزود: در کنار بازسازی این تخت های فرسوده بیمارستانی نیازمند ایجاد صد هزار تخت جدید هستیم. 

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین گفت: به علت محدودیت های بودجه ای، متوسط زمان ساخت بیمارستان ها 9 سال بوده که برخی بیمارستان ها هم ساختشان 21 سال به طول انجامیده است. 

وی افزود: برخی بیمارستان هایی که در چند سال اخیر ساخته شده اند وضعیت مناسبی ندارند البته بیمارستان هایی که از این پس به بهره برداری می رسند دارای وضعیت بهتری هستند. 

حریرچی گفت: مقاوم سازی یک ساختمان قدیمی بیمارستان معادل ساخت یک ساختمان جدید هزینه دارد. 

وی افزود: تا سال 92 در بهترین شرایط، سالانه 1700 تخت بیمارستانی تحلیل شده در حالی که پس از اجرای طرح بیمه سلامت تاکنون پنج هزار و 250 تخت جدید تحویل داده شده است. 

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حالی که در 10 سال منتهی به سال 92 در مجموع 400 میلیون تومان اعتبار در حوزه عمرانی بهداشتی و درمان هزینه شد در سه سال اخیر این مبلغ به یک هزار و 400 میلیارد تومان افزایش یافت. 

حریرچی با بیان اینکه با وضعیت اعتبارات کنونی، دولت قادر به تأمین بودجه های لازم عمرانی در حوزه بهداشت و درمان نیست افزود: در سال 94 خیرین برای ساخت بیمارستان یک هزار میلیارد تومان و امسال هم تاکنون 800 میلیارد تومان کمک کردند.   

وی با بیان اینکه 120 هزار تخت فعال در کشور وجود دارد گفت: 40 بیمارستان خیریه در کشور وجود دارد و 40 بیمارستان خیریه دیگر در حال ساخت است. 

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کمک های جدی نهادهای عمومی غیردولتی به این وزارتخانه برای ایجاد تخت های جدید بیمارستانی افزود: قرارداد ایجاد 18 هزار تخت بیمارستانی با قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) بسته شده که پنج هزار و 480 از این تعداد در دست اجراست. 

وی گفت: بنیاد برکت هم 10 بیمارستان در مناطق محروم در دست ساخت دارد و بخش غیردولتی و خصوصی ایجاد چهار هزار و 700 تخت دیالیز را تقبل کرده است.  

حریرچی افزود: بر اساس بررسی های صورت گرفته 80 درصد مردم کشور صرفاً با تعرفه دولتی می توانند از خدمات بهداشت و درمان استفاده کنند و برنامه ریزی های وزارت بهداشت و درمان در جهت همین بررسی هاست.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: برای ساخت 13 هزار تخت بیمارستانی با استفاده از سرمایه گذاری خارجی در حال رایزنی با طرف های مختلف هستیم. 

وی با بیان اینکه از نظر تخت های بیمارستانی در تهران در بدترین وضعیت قرار داریم افزود: راه حل این مشکل ایجاد یا بازسازی بیمارستان های 150 تختخوابه در مناطق پرازدحام تهران نیست بلکه نیازمند یک وفاق ملی برای ساخت چندین بیمارستان بزرگ دو هزار تخته در اطراف تهران هستیم. 

حریرچی با بیان اینکه 70 درصد تخت های بیمارستانی را در اروپای غربی و آمریکا خیریه ها یا ارگان های غیرانتفاعی ایجاد می کنند گفت: این در حالیست که 68 درصد تخت ها و 80 درصد خدمات بهداشت و درمان در ایران دولتی است. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

معاون وزیر راه و شهرسازی هم در این برنامه گفت: بیمارستان های دولتی ای که بر اساس بررسی های صورت گرفته وضعیت نامناسبی دارند عمرشان تا حدود 50 سال است و در برابر زلزله مقاوم نیستند. 

محمدجعفر علیزاده افزود: هزینه مقاوم سازی این ساختمان ها بیش از نوسازی آنهاست و باید به جای مقاوم سازی این بیمارستان ها بیمارستانهای جدید ساخته شود.

وی گفت: بر اساس 12 اولویت درنظر گرفته شده، امسال 44 بیمارستان در سراسر کشور در دست ساخت است که از این تعداد 20 بیمارستان تحویل شده و  در حال تجهیز آنها هستند. 

علیزاده افزود: میانگین اعتبار لازم برای ایجاد یک تخت بیمارستانی 350 میلیون تومان و تجهیز آن تا 150 میلیون تومان است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ساخت بیمارستان در برخی مناطق کشور برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی ندارد و لازم است که حتماً بیمارستان های دولتی در این مناطق ساخته شود. 

وی افزود: در لایحه بودجه سال 96 افزایش 90 درصدی اعتبارات عمرانی در بخش بهداشت و درمان پیش بینی شده است که در صورت تصویب مجلس با این اعتبار یک سوم از 18 هزار تخت بیمارستانی در دست احداث به بهره برداری می رسد. 

علیزاده گفت: در شهرستان های اطراف تهران در حال ساخت چندین بیمارستان هستیم. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس هم در این برنامه گفت: در لایحه بودجه سال 96 به بحث مقاوم سازی بیمارستان ها توجه ویژه ای شده است. 

صدیف بدری افزود: دولت به علت وضعیت مالی نمی تواند بهسازی و نوسازی بیمارستان ها را به طور کامل اجرا کند و به همین منظور باید از فرصت های سرمایه گذاری بخش خصوصی و خارجی استفاده کنیم. 

وی گفت: در بودجه سال 96 استفاده از 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی به صورت فاینانس (تسهیلات خارجی) برای ساخت بیمارستان در کشور درنظر گرفته شده است. 

بدری افزود: دولت برای نوسازی بیمارستان های کشور باید یک طرح جامع عادلانه برای تمامی استان ها تهیه کند. 

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: برای تهران باید یک طرح زودبازده در زمینه بهداشت و درمان برای مدیریت بحران پایتخت تهیه شود. 

بدری افزود: از سال 86 تا 95 در شهر تهران تنها 800 تخت جدید بیمارستانی ایجاد شده است. 

وی گفت: نیازمند احداث هشت بیمارستان دو هزار تختخوابی با جانمایی مناسب در اطراف تهران هستیم. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وضعیت مطلوب ذخایر خونی در یزد
قائم‌پناه: گازوئیل با سولفور بالا صحت ندارد
کمبود مرکز نگهداری برای معتادان در ۷ استان کشور
آغاز ساخت مدرسه ۱۲کلاسه تیزهوشان پسرانه خیّرساز در ماکو
قاچاقچی تریاک با ۳۴ کیلو ماده مخدر در قم دستگیر شد
انتخابات الکترونیکی شوراها در مازندران زیر ذره‌بین ۳۰۰ ناظر
تخصیص ۲۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه‌تمام تربت‌جام و صالح‌آباد
آیت‌الله ناصری: تفکر و برنامه‌ریزی، کلید بهره‌برداری صحیح از نعمت‌ها
فعالیت ۲۷ شرکت اقتصاد دیجیتال در اردبیل
برگزاری همایش مهر ماندگار در شهرستان ماکو
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت
بندرانزلی پرباران‌ترین شهر گیلان شد
بررسی راهکارهای مدیریت پایدار خاک در نشست روز جهانی خاک چالدران
متهمان پرونده اردوگاه بم کارمند دولت نبوده‌اند
اهدای ۱۳۵ سری جهیزیه به‌نوعروسان تربت جامی
افتتاح دبستان ۳ کلاسه در روستای تازه‌آباد کوهدشت
اجرای محله محور بهینه‌سازی مصرف در قم
تعامل با دانشگاه و حوزه، راه ارتقای عملکرد دستگاه قضایی
استمرار پایش مشترک آنفولانزای پرندگان در زیستگاه‌های شهرستان چایپاره
مرغِ گران، مدیریتِ نایاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
سقف کیفری مهریه مشخص شد
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)