• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۳۷۲۷۵
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۰
سیاسی » شورای نگهبان
اختصاصی - کدخدایی:

رهبر انقلاب راه برگزاری انتخابات بهتر را باز کردند

سخنگوی شورای نگهبان، اقدام رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاست های کلی انتخابات را رافع بسیاری از مشکلات حوزه تقنین و چشم انداز روشن برای اجرای بهتر انتخابات در آینده دانست.

عباسعلی کدخدایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به تدوین سیاست های کلی انتخابات افزود: کاستی های بسیاری در قوانین و مقررات انتخابات داشتیم که سبب مشکلاتی برای دستگاه های اجرایی و نظارتی مردم و داوطلبان می شد.


رهبر انقلاب راه برگزاری انتخابات بهتر را باز کردند

وی افزود : احکام رهبر معظم انقلاب در خصوص تدوین سیاست های کلی و دستوری که سال ها قبل به مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی پیش نویس سیاست های انتخابات دادند ، حاکی از اهمیت این مسئله و توجه معظم له به مشکلات انتخابات بود .

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بر این اساس مجمع این کار را در سال های گذشته انجام داد و در نهایت نظر مشورتی خود را به مقام معظم رهبری تقدیم کرد .

وی افزود : معظم له نیز با توجه به جمیع شرایط و وضعی که با آن مواجه بودیم ، سیاست های کلی را بسیار خردمندانه ابلاغ فرمودند که این سیاست ها می تواند بسیاری مشکلات ما را در حوزه انتخابات به ویژه در زمینه تقنین رفع کند .

کدخدایی ، سیاست های ابلاغی کلی انتخابات را چشم انداز روشن برای آینده کشورمان دانست و گفت: بندهای 18گانه این سیاست ها در حوزه  بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات،  تسهیل وظایف دستگاه های مجری و ناظر ، فرهنگ سازی و فعالیت احزاب و حرکت به سمت اجرای عدالت انتخاباتی را فراهم می کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود

سخنگوی شورای نگهبان ابراز امیدواری کرد : با تدوین قوانین مناسب در مجلس شورای اسلامی این اهداف تحقق یابد و در انتخابات آینده شاهد کاستی های گذشته نباشیم.

وی درباره تاثیر سیاست های کلی انتخابات در رفع ابهامات مرتبط با قوانین انتخابات گفت: طبعا آنچه رهبر معظم انقلاب ابلاغ کردند ، بسیار راهگشاست و معظم له راه را برای اجرای بهتر انتخابات در آینده کشور باز کردند.

کدخدایی افزود : از این پس به عهده دستگاه های مختلف اعم از دولت ، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است که بتوانند با استفاده از این سیاست ها قوانین و مقرراتی را وضع کنند که رافع کاستی های گذشته باشد .

سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: این سیاست ها همچنین می تواند فرهنگ انتخاباتی کشورمان را ارتقا دهد و ما را در جایگاه منطقی بالا قرار دهد و متناسب با جایگاه بالای کشور در حوزه های مختلف ، در عرصه انتخابات نیز بیش از پیش می توانیم ارتقا یابیم.

وی گفت : البته انتخابات همواره یکی از افتخارات کشورمان بوده و هست اما این سبب نمی شود که چشممان را بر کاستی ها و نواقص ببندیم  .

کدخدایی تاکید کرد : همانطور که در سیاست های کلی انتخابات درج شده است شورای نگهبان به ویژه در حوزه انتخابات ریاست جمهوری و ویژگی های واجدان شرایط داوطلبان این انتخابات ، تکالیفی بر عهده دارد که باید در این زمینه هر چه سریع تر اقدام کنیم.

وی گفت : باید این شرایط را طبق اصل  115 قانون اساسی به طور شفاف ، روشن و اجرایی تدوین و اطلاع رسانی کنیم که طبعاً این وظایف را انجام خواهیم داد و نتایج آن را به زودی به مردم اعلام خواهیم کرد.

کدخدایی تاکید کرد : در بخش هایی نیز مجلس شورای اسلامی باید وارد شود و قوانین مناسب و منطبق با این سیاست ها را تدوین کند که طبعا این انتظار وجود دارد که مجلس هر چه سریع تر در این باره اقدام کند .

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود

سخنگوی شورای نگهبان ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه دستگاه ها اعم از دولت ، مجلس شورای اسلامی ، شورای نگهبان و دیگر دستگاه های ذی ربط بتوانیم با الهام از این سیاست ها هم قوانین انتخاباتی پیشرفته ای را تنظیم و هم در اجرای انتخابات نقش بهتری 
ایفا کنیم.

وی درباره برنامه شورای نگهبان برای تدوین شاخص های لازم به منظور تشخیص رجل سیاسی و رفع ابهام در این باره گفت: اکنون نمی توانم نظری را از جانب شورای نگهبان در این باره اعلام کنم اما آنچه قابل اعلام است این شورا هر چه زودتر در این زمینه  دست به کار خواهد شد .

کدخدایی گفت : البته قبلا بررسی هایی انجام داده ، برای تبیین  شرایط اصل  115 قانون اساسی اقداماتی کرده ایم و مذاکراتی در شورای نگهبان در این باره ثبت و ضبط است اما اکنون که مکلف به تبیین روشن تر این شرایط شده ایم طبعا باید موضوع را در جلسات شورا بررسی و با نظر مساعد اعضا آیین نامه ای در این باره تنظیم کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان تعیین شاخص های لازم درباره رجل سیاسی ـ  مذهبی یا شرایط مدیر و مدبر بودن داوطلبان انتخابات را بخشی از مفاد اصل  115 قانون اساسی برشمرد که باید ملاک ها و شاخص ها کمّی داشته باشد.

وی افزود : تعیین این شاخص ها هم برای ما و هم برای داوطلبانی که در انتخابات نام نویسی می کنند معیارها را روشن می کند تا با مشکل مواجه نشویم .

کدخدایی در پاسخ به این پرسش که آیا قوانین لازم در چارچوب سیاست های کلی انتخابات برای انتخابات سال 96 آماده می شود گفت: با توجه به مطالعاتی که پیشتر در شورای نگهبان داشته ایم ، می توانیم تکلیف خود را در خصوص این بند از ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در این فرصت انجام دهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نوسازی بافت‌های فرسوده و حفاظت از اراضی کشاورزی اولویت توسعه شهری
گرامیداشت یاد و خاطره ۳۴۰ شهید اروندکنار در یادمان شهدای والفجر ۸
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
پیش‌بینی وضعیت جوی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
تداوم بارش باران در خوزستان
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)