• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۸۴۲۵۵
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

معدوم کردن 610 تن مواد غذایی فاسد در نوروز+ فیلم

معاون وزیر بهداشت گفت: 4 هزار و 500 نفر از بازرسان دانشگاه های علوم پزشکی در قالب 1700 اکیپ در تعطیلات نوروز وضعیت سلامت اماکن عمومی و رستوران ها را بررسی کردند که طی آن 610 تن ماده غذایی فاسد معدوم شد.

دکتر سیاری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: یکی از اولویت های معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در سال 95 معدوم کردن 610 تن ماده غذایی فاسد در تعطیلات نوروزافزایش نظارت بر وضعیت بهداشت محیط در اماکن عمومی خواهد بود.

وی ادامه داد: به همین منظور در تعطیلات نوروزی بازرسان وزارت بهداشت توانستند مقادیر زیادی مواد غذایی فاسد را که معیارهای بهداشتی نداشند و آلوده بودند بررسی و از حیث استفاده خارج کنند.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت افزود: همچنین بررسی آب آشامیدنی به لحاظ میکروبی از جمله فعالیت های بازرسی این وزارتخانه در ایام نوروز بود.

سیاری گفت: 24 هزار و 800 نمونه میکروب شناسی برای آب و 303 هزار نمونه آب کلرسنجی از استخرها در این مدت بررسی شد که براساس ارزیابی مردم رضایت 75 درصدی از خدمات بهداشتی در ایام عید حاصل شده است.

معاونت بهداشتی وزارت بهداشت افزود: تعداد مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی بازدید شده 410 هزار مورد بوده که از این تعداد 7 هزار و 962 مرکز به دادگاه معرفی و 1000مرکز تعطیل شدند.

سیاری گفت: همچنین هزار و یک مرکز عمومی بازدید شدند و بیش از 400 هزار کارت بهداشتی در این مدت صادر شده است.

وی افزود: همچنین 16 هزار و 520 مرکز بین راهی بررسی که 309 مرکز از این تعداد به دادگاه معرفی و 116 مورد تعطیل شدند.

سیاری درخصوص سایر اولویت های بهداشتی این معاونت در سال جدید ادامه داد: در برنامه تحول نظام سلامت به 15 برنامه و 10 پروژه پشتیبانی دادیم که آنها براساس اولویت های بهداشتی و درمانی تقسیم شدند به همین منظور مراقبت اولیه بهداشتی روستائیان و خدمات رسانی به مناطق محروم شهری از اولویت های کاری معاونت بهداشتی در سال 95 خواهد بود.

وی گفت: خدمات رسانی به مناطق محروم که در حاشیه شهرها هستند و از شاخص های سلامت ، اقتصادی و اجتماعی محرومند از جمله کارهایی است که هرچه سریعتر باید به آنها رسیدگی شود بخصوص شهرهایی با جمعیت 20 تا 50 هزار نفر از بسیاری امکانات محرومند.

سیاری ادامه داد: با توجه به اینکه بار بیماری ها و بار مرگ بیشتر به بیماری های غیرواگیر شامل بیماری های قلبی - عروقی ، دیابت ، سرطان و بیماری های تنفسی و آسم مرتبط است می توان 8 عامل خطر شامل رفتاری ، سیگار ، غذایی ناسالم ، کم تحرکی ، فشار خون بالا ، قند خون بالا ، چربی خون بالا و اضافه وزن را مهمترین عوامل بروز این بیماری ها دانست که باعث مرگ 65 تا 70 درصدی مردم دنیا و از جمله ایران می شود.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت اضافه کرد: به این منظور یکی از اولویت های کاری ما در سال 95 کنترل عوامل خطری است که منجر به اینگونه بیماری ها می شود.

وی در ادامه گفت: سالانه بیش از 83 هزار نفر در ایران به علت فشار خون بالا از دنیا می روند و نکته جالب توجه اینکه 19 درصد جمعیت 15 تا 84 سال به فشار خون مبتلا هستند.

دکتر سیاری افزود: سالانه 2 هزار میلیارد تومان هزینه درمان سرطان می شود و 30 تا 40 هزار نفر بر اثر سرطان فوت می کنند که 40 درصد این آمار قابل پیشگیری است و اگر می خواهیم هزینه های درمان در کشور کم شود باید به صورت جدی به مقوله پیشگیری بپردازیم.

وی گفت: امیدواریم در سال 95 برنامه ریزی های لازم و هدفمند برای کنترل عوامل خطر در اینگونه بیماری ها به صورت آزمایشی در کل کشور اجرایی و دسترسی به امکانات بهداشتی برای تمام کشور میسر شود.

سیاری افزود: در سالجاری نظارت ها در همه بخش ها باید افزایش یابد و ما در تلاشیم مثلث بازرسان وزارت بهداشت ، مردم و اصناف برای نظارت بر اماکن عمومی و تهیه و توزیع مواد غذایی گسترش یابد.

وی درخصوص مشکلات و کمبودهای این معاونت گفت: ما در دو بخش آزمایشگاه و نیروی انسانی با کمبود مواجه هستیم هر چند توانسته ایم تا حدودی از نیروهای موجود و خرید خدمت از بخش خصوصی مشکلات را کاهش دهیم.

سیاری افزود: در حال حاضر همه کارها از طریق خرید خدمت از بخش خصوصی صورت می گیرد و حدود 9 هزار نیرو از همین طریق از بخش خصوصی در اختیار داریم که هیچ موردی را به تعداد کارکنان دولت اضافه نکرده و بدون جذب نیرو توانسته ایم از این طریق خدمات درمانی را افزایش دهیم.

وی در توضیح خرید خدمت از بخش خصوصی گفت: بر این اساس نیروی انسانی توسط ما و مطابق با برنامه تعریف شده وزارت بهداشت آموزش می بیند و خدمات را ارائه می دهد و بدون آنکه استخدام شود پول خود را دریافت می کند که امیدواریم خرید خدمت از بخش خصوصی برای رفع مشکلات بهداشت و درمان در سال 95 نیز گسترش یابد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برترین‌های رقابت‌های کیک بوکسینگ در وردنجان
خاک هرمز متعلق به جزیره نشینان است
چهاردهمین یادواره سالروز شهادتِ حاج حسن طهرانی‌مقدم
پایین بودن سبزینگی مزارع کلزا در گلوگاه
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود
اختتامیه دوره توانا در یزد
رقابت گروه های نمایشی استان سمنان
مسابقات مدهامتان در همدان
هواشناسی استان زنجان هشدار زرد صادر کرد
فوت کارگر شهرداری در حادثه برق‌گرفتگی
فردا آغاز مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا
جان باختن سه کودک براثر انفجار مین در افغانستان
آغاز نام‌نویسی دانشگاه عالی دفاع ملی
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است
ساخت مسجد روستای صنوگان در کهگیلویه
راهکار‌های عملیاتی برای رفع چالش‌های صنعت خرما بررسی شد
رونمایی از خانه کشتی پوریای ولی در اصفهان
همایش پیاده روی خانوادگی
درخشش دختران فارس در بازی‌های فکری قهرمانی کشور
اطلاعیه فرمانداری تبریز درباره صدای انفجار‌های اخیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)